ΕΕΑΑ: Ενέργεια για τις γυάλινες συσκευασίες

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλει για τη συστηματική συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας και την επίτευξη των Εθνικών Στόχων στην Ανακύκλωση Συσκευασιών, αναπτύσσει δεύτερο ρεύμα συλλογής συσκευασιών (για το γυαλί) σε πανελλαδική κλίμακα.

Η ΕΕΑΑ, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης γυαλιού, ενισχύει το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει πιλοτικά το προηγούμενο έτος, με την τοποθέτηση σε συνεργασία με τους Δήμους, ειδικών μπλε κωδώνων για τη συλλογή των γυάλινων συσκευασιών. Η τοποθέτηση των μπλε κωδώνων γίνεται σε περιοχές όπου υπάρχουν συγκεντρωμένες επιχειρήσεις εστίασης (καφέ, εστιατόρια, μπαρ κτλ), παράλληλα με την τοποθέτηση μεταλλικών κωδώνων σε ιδιωτικούς χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα γυάλινων συσκευασιών (π.χ. ξενοδοχεία).

Πάνω από 3.000 ειδικοί κώδωνες για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών έχουν τοποθετηθεί ήδη. Οι 1.900 μπλε κώδωνες τοποθετήθηκαν σε δημόσιο χώρο σε περισσότερους από 100 Δήμους σε όλη την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια για τη συλλογή από 6.500 επιχειρήσεις, ενώ οι 1.100 είναι μεταλλικοί κώδωνες (βιομηχανικού τύπου) και τοποθετήθηκαν σε ιδιωτικό χώρο (π.χ. ξενοδοχεία). Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται κατά τη διάρκεια της χρονιάς με την τοποθέτηση ακόμη περισσότερων κωδώνων σε σημεία των Δήμων. Έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το σχεδιασμό και κατόπιν σύμφωνης γνώμης  των Δήμων, προβλέπεται να έχουν τοποθετηθεί συνολικά σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο 5.000 μπλε κώδωνες προς εξυπηρέτηση συνολικά 13.000 επιχειρήσεων σε 200 Δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Η αποκομιδή και η μεταφορά του υλικού γίνεται με ευθύνη της ΕΕΑΑ και σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, η ΕΕΑΑ υλοποιεί πρόγραμμα εντατικής και επαναλαμβανόμενης ενημέρωσης, τόσο για τις επιχειρήσεις που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όσο και για τους πολίτες, σχετικά με την ορθή χρήση του εξοπλισμού και το σωστό τρόπο ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ