DEREE: Σεμινάριο για τη Διαχείριση Αποβλήτων

Η Σχολή Μεταπτυχιακής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του DEREE-The American College of Greece, σε συνεργασία με το Earth Engineering Center του Πανεπιστημίου Columbia και το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποιήσης Αποβλήτων – ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ συνδιοργανώνουν ένα διεπιστημονικό σεμινάριο με θέμα τις τεχνολογίες αιχμής για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και την πιθανή εφαρμογή τους στη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 18-22 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του DEREE στην Αγία Παρασκευή.

Με τίτλο «Προώθηση Σύγχρονης και Βιώσιμης Διαχείρισης Αποβλήτων στη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», το πενθήμερο εντατικό σεμινάριο θα φιλοξενήσει τον Δρ Ευστράτιο Καλογήρου, Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας WTERT –ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, και άλλους οχτώ επιστήμονες και επαγγελματίες από τον κλάδο της διαχείρισης των αποβλήτων:

• Δρ Gregory S. Yovanof
Καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας στο Athens Information Technology (AIT)

• Δρ Χριστίνα Μαρούλη
Διευθύντρια του Κέντρου Αριστείας για την Αειφορία και καθηγήτρια στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικών Σπουδών στο DEREE

•  Dr Goran Vujic
Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Σχολή Τεχνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Novi Sad

• Δρ Αδαμάντιος Σκορδίλης
Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (EOAN)

• Δρ Παναγιώτης Γραμμέλης
Διευθυντής του Εργαστηρίου Εναλλακτικών Καυσίμων & Τεχνολογιών, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ / ΙΤΧΗΔ)

• Carles Salesa Mirabet
Γενικός Διευθυντής της Consorci, Mataro, Ισπανία

•  Κορνήλιος Ανδριανός Βέκκος
Γενικός Διευθυντής της ECOVRS, Συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου  Πολυτεχνείου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

•  Μαρία Βιτωράκη
Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επιστήμης στο DEREE

Το σεμινάριο θα εξετάσει τα περιβαλλοντικά οφέλη και τις επιπτώσεις, καθώς και την οικονομική βιωσιμότητα σχετικά με θέματα όπως η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η μηχανική-βιολογική επεξεργασία και ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων, η υγειονομική ταφή αποβλήτων και η βιώσιμη κατασκευή. Την πέμπτη ημέρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν την υψηλής τεχνολογίας μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης στο Κορωπί Αττικής και να περιηγηθούν στην πιλοτική μονάδα αεριοποίησης.

Το σεμινάριο θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις εξελίξεις και τις σύγχρονες τεχνολογίες στον χώρο της διαχείρισης αποβλήτων. Απευθύνεται σε επαγγελματίες του περιβαλλοντικού κλάδου ή σε όσους ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων Απευθύνεται επίσης σε εργαζόμενους σε κυβερνητικές υπηρεσίες, φορείς χάραξης πολιτικής, Δήμους και αρχές διαχείρισης αποβλήτων, εταιρείες σχεδιασμού και εκτέλεσης έργων διαχείρισης αποβλήτων, σε ερευνητές, μηχανικούς και φοιτητές πανεπιστημίου, καθώς και σε όσους θέλουν να εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα Πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης του σεμιναρίου από το Earth Engineering Center (EEC) του Πανεπιστημίου Columbia. Η EEC έχει αναγνωριστεί από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSED) για την έκδοση Ακαδημαϊκών Μονάδων δια Βίου Εκπαίδευσης (Continuing Education Credits).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ