Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέος Κύκλος δωρεών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε 67 νέες δωρεές, συνολικού ύψους €11,3 εκατομμυρίων, κατά τη διάρκεια της τακτικής του συνεδρίασης τον Απρίλιο του 2015. Οι νέες δωρεές αφορούν τους τέσσερις βασικούς προγραμματικούς τομείς δράσης του Ιδρύματος (Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία,  Υγεία και Αθλητισμός, και Κοινωνική Πρόνοια) και προσφέρουν υποστήριξη σε ελληνικούς και διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού, το Ίδρυμα, μέσω 17 δωρεών, στηρίζει δημιουργικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που ενισχύουν την πρόσβαση στις τέχνες, λειτουργούν με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό διεθνώς.  Στον τομέα της Παιδείας, το Ίδρυμα μέσω 15 νέων δωρεών, στηρίζει την υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και τη διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και ιδρύματα στην Ελλάδα και διεθνώς. Στον τομέα της Υγείας και του Αθλητισμού, το Ίδρυμα ενέκρινε συνολικά 18 νέες δωρεές, που στηρίζουν την αναβάθμιση νοσοκομειακών μονάδων, συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων υγείας σε παγκόσμια κλίμακα, και προάγουν τη σημασία του αθλητισμού προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τέλος, στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, το Ίδρυμα μέσω 17 δωρεών ενισχύει οργανισμούς και πρωτοβουλίες, που επικεντρώνονται στη στήριξη των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Ο νέος κύκλος δωρεών ενισχύει και ενδυναμώνει τη φιλοσοφία μας να υποστηρίζουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τους συνανθρώπους μας και τις κοινότητες εκείνες που το έχουν περισσότερο ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι συνεχιζόμενες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις ενδυναμώνουν τη θέλησή μας να στηρίζουμε τους οργανισμούς εκείνους που η δράση και το έργο τους μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλους».  

Επιπλέον των τακτικών του δωρεών, το Ίδρυμα συνεχίζει την Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, ύψους €100 εκατομμυρίων, και έχει υλοποιήσει δωρεές που στόχο έχουν να συμβάλουν στη  δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία πλήττεται από ανησυχητικά υψηλά ποσοστά ανεργίας. Το Ίδρυμα γνωρίζει πολύ καλά ότι η αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διάθεσης κεφαλαίων, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά. Η δημιουργία νέων ευκαιριών απαιτεί καινοτομία και τη συνεργασία διαφόρων φορέων, συμπεριλαμβανομένων του δημόσιου, του ιδιωτικού και του κοινωφελούς τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ