Air Liquide: Υποστηρίζει την Έρευνα

Από την ίδρυσή του το 2008, το Ίδρυμα του Ομίλου Air Liquide υποστηρίζει ερευνητικά προγράμματα στους τομείς του Περιβάλλοντος και της Φροντίδας Αναπνευστικής Υγείας, και συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, μέσα από την ενθάρρυνση πρωτοβουλιών μικρής κλίμακας σε περιοχές, όπου ο Όμιλος είναι παρών. Μέχρι σήμερα, υποστηρίζει  194 προγράμματα σε 42 χώρες, με τη συμμετοχή περισσότερων από  200 υπαλλήλων.

Από τα 41 προγράμματα που έχουν εγκριθεί από το 2014 σε 20 χώρες, τα 6 αφορούν στην προστασία της γήινης ατμόσφαιρας και της λειτουργίας της αναπνοής.

Αναλυτικότερα, το Ίδρυμα ανανέωσε την υποστήριξή του στον εξερευνητή Ghislain Bardout, για τη δεύτερη αποστολή του στον Β. Πόλο και συγκεκριμένα στη Γροιλανδία, προσφέροντας επιχορήγηση ύψους 120.000 ευρώ σε δύο χρόνια. Οι στόχοι της αποστολής είναι δύο: κατ’αρχήν, να μετρηθεί η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που παγιδεύεται στα βάθη των ωκεανών, ώστε να εκτιμηθεί καλύτερα το μέγεθος αυτού του φαινομένου και της επίδρασης του στην κλιματική αλλαγή. Δεύτερον, να μελετηθεί η ανθρώπινη φυσιολογία κατά την κατάδυση σε πολύ κρύα και βαθιά νερά, με σκοπό τη βελτίωση των οδηγιών ασφαλείας προς τους δύτες.

Το Ίδρυμα αποφάσισε επίσης να υποστηρίξει ένα ερευνητικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Robert Debré στο Παρίσι από το Ινστιτούτο INSERM  και το πανεπιστήμιο Paris Descartes, πάνω σε μια σπάνια γενετική ασθένεια γνωστή ως σύνδρομο Ondine. Αυτό το σύνδρομο χαρακτηρίζεται από τη σημαντική μείωση στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου, η οποία σε μερικές περιπτώσεις έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη παύση της αναπνοής. Στόχος του ερευνητικού προγράμματος είναι η εύρεση μιας θεραπείας που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Στο πλαίσιο της συνεισφοράς στην τοπική κοινωνία, το Ίδρυμα έχει εγκρίνει 35 πρωτοβουλίες μικρής κλίμακας σε 20 χώρες, σε τομείς όπως η κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ανάπτυξη της μικρο-επιχειρηματικότητας, η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση καθώς και η βελτίωση της πρόσβασης σε πηγές ενέργειας, στην υγειονομική περίθαλψη, στην εκπαίδευση και στην επαγγελματική κατάρτιση. Οι πρωτοβουλίες μικρή κλίμακας  υποστηρίζονται πάντα από τους υπαλλήλους της Air Liquide, οι οποίοι, στην παρούσα φάση, ξεπερνούν τους 200.

Η Air Liquide, στο διάστημα Νοεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015, προχώρησε επίσης στην υλοποίηση προγράμματος, το οποίο έδωσετην δυνατότητα στους μετόχους, οι οποίοιλαμβάνουν ηλεκτρονική πρόσκληση για την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Air Liquide, για το 2015, να υποστηρίξουν το Ίδρυμα με τον εξής τρόπο: για κάθε ηλεκτρονική συγκατάθεση 1 ευρώ θα δινόταν στο Ίδρυμα. Συνολικά, 12.038 μέτοχοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί υπάλληλοι του Ομίλου, επέδειξαν την αλληλεγγύη τους στο Ίδρυμα, ενώ τα 12.038 ευρώ που συγκεντρώθηκαν, θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη φιλανθρωπικών δράσεων σε τοπικές κοινωνίες.

Μέσω των ενεργειών αυτών, το Ίδρυμα Air Liquide αποδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου να δρα μακροπρόθεσμα ως υπεύθυνος οργανισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ