Ο Λαφαζάνης για τις μονάδες βιομάζας

«Το υπουργείο μας έχει ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται την αλλαγή αυτού του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα, ώστε αυτό να καταστεί όσο το δυνατόν πιο επωφελές για την οικονομία μας και το περιβάλλον». Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη με θέμα τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα που επρόκειτο να κατασκευαστεί στη θέση Κοπανάδες του Δήμου Φαιστού Κρήτης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ την κατασκευή της μονάδας αυτής ήδη το υπουργείο την έχει ακυρώσει, κάνοντας δεκτές, από τις 14 Απριλίου 2015, τις προσφυγές του Δήμου Φαιστού και του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων, κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Επίσης ο Π. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι «είμαστε υπέρ της δημόσιας παρέμβασης στο χώρο της ενέργειας, στηρίζουμε τις δημόσιες επιχειρήσεις και τις δημόσιες επενδύσεις σε αυτό το χώρο. Αντιταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή – τόνισε χαρακτηριστικά – στον τεμαχισμό της ΔΕΗ, στηρίζουμε τη δημόσια ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, τον δημόσιο ΑΔΜΗΕ. Πιστεύουμε ότι ο δημόσιος παρεμβατικός ρόλος στον τομέα της ενέργειας είναι κρίσιμος και αποφασιστικός και ασφαλώς είμαστε κατά οποιωνδήποτε χρησιμοποιούν την αγορά, προκειμένου να υπηρετούν ιδιοτελή ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό μας βρίσκει ήδη αντίθετους και πολύ περισσότερο θα μας βρίσκει αντίθετους στο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ