Παρουσία Τσιρώνη το Συνέδριο RECIS 2015

Στο 1ο Συνέδριο για την  Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015), που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 22-23 Μαΐου, παρουσία εκπροσώπων 14 νησιών και νησιωτικών δήμων (Μήλος, Τήνος, Νάξος, Κύθνος, Αμοργός, Φολέγανδρος, Ανάφη, Πάτμος, Αλόννησος, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Χανιά, Πλατανιάς και Σαντορίνη) παραβρέθηκε ο Yπουργός Aναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής συμμετείχε στο σύνολο των εργασιών του συνεδρίου, ενώ στην κεντρική του ομιλία παρουσίασε την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που έθεσαν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν πολλές συναντήσεις και δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και παροχής διευκρινήσεων τόσο μεταξύ του Υπουργού Αναπληρωτή Γιάννη Τσιρώνη και του Δημάρχου Θήρας Αναστασίου Ζώρζου και άλλων παρισταμένων αυτοδιοικητικών, όσο και μεταξύ των φορέων που διαχειρίζονται θέματα  απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης.

Μετά το τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας του συνεδρίου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ) που λειτουργεί πλέον στη Σαντορίνη και αποτελεί το πρώτο στις Κυκλάδες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν με ομιλίες εκπρόσωποι του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και των περισσοτέρων συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης και συγκεκριμένα των: Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (που εφαρμόζει το πρόγραμμα των μπλε κάδων), Ανακύκλωση Συσκευών, ΑΦΗΣ, Φωτοκύκλωση, ΕΝΔΙΑΛΕ και ECOELASTIKA, οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις τους στις νησιωτικές περιοχές, ενώ παράλληλα ανέλυσαν τις προοπτικές ανάπτυξης νέων δυναμικών συνεργασιών με τους δήμους.

Το «RECIS 2015 – Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές» ήταν μία πρωτοβουλία της Ηλιότοπος Συνέδρια και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Θήρας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου έγινε συνάντηση του Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ με εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα για την ανέλκυση του Sea Diamond.

Ο Γιάννης Τσιρώνης συνάντησε επίσης τους κατοίκους του Μεγαλοχωρίου με τους οποίους συζήτησε την χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων και την πορεία της ανακύκλωσης. Για το ίδιο θέμα συναντήθηκε και με την ομάδα Ενεργών Πολιτών στην Οία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ