Η «Πολύμνια» στην απονομή των Βραβείων «Οικόπολις 2015»

Αποσπάσματα από Ελληνικές Οπερέτες θα παρουσιάσει η Καλλιτεχνική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πολύμνια» στην τελετή απονομής των βραβείων «Οικόπολις 2015», που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 20.30 το βράδυ, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Πέντε διακεκριμένοι μουσικοί με σημαντικές σπουδές και διεθνείς συνεργασίες, μέλη της «Πολύμνια», θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον θεσμό των Οικόπολις δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα στην φετινή τελετή απονομής.

Η Καλλιτεχνική Εταιρία «Πολύμνια» ιδρύθηκε τον 1998 με στόχο τη διάδοση του λυρικού θεάτρου και της κλασσικής μουσικής ενώ δραστηριοποιείται στην οργάνωση και παρουσίαση ποιοτικών καλλιτεχνικών γεγονότων και στην πολιτιστική στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Με πολυάριθμες μουσικές και μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις στο ενεργητικό της έχει συνεργαστεί με ορχήστρες και φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που θα φιλοξενήσει την τελετή απονομής των Οικόπολις είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για τον πολιτισμό των βυζαντινών χρόνων, με περισσότερα από 25.000 εκθέματα από τον ελλαδικό και βαλκανικό χώρο.

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η «Πολύμνια» και τα Οικόπολις, πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αμφότερες, θα συμπράξουν μαζί με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στην Ελλάδα.

Ο θεσμός των Βραβείων Οικόπολις ξεκίνησε και εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY το 2005, με στόχο την αναγνώριση και διάκριση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για τη προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος.

Ο διαγωνισμός συνεχίζει να προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού χώρου, των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων.

Τα μέλη της «Πολύμνιας είναι: οι Αντωνία Καλογήρου, (soprano), Βάγια Κωφού (mezzosoprano), και Χρήστος Αμβραζής (basso), ενώ στο πιάνο και στο σαξόφωνο θα συνοδεύει ο μαέστρος Γιώργος Δαραβέλης. Την επιμέλεια της μουσικής εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Κωστής Παπαϊωάννου, σκηνοθέτης όπερας και καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολύμνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ