Πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) με τον τοπικό του συνεργάτη στην Ελλάδα, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ» θα πραγματοποιήσουν την πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ.

Την ημέρα αυτή οι συνεργάτης της ISCA σε περισσότερες από 15 χώρες μέχρι στιγμής θα κλείσουν τους ανελκυστήρες σε πάνω από 200 κτίρια σε περισσότερες από 50 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχοντας στην εκστρατεία της ISCA ‘NowWeMove’ για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, της φυσικής άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας.

Στην Ελλάδα ήδη έχουν δηλώσεις συμμετοχή η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, οι Δήμοι Φιλοθέης – Ψυχικού, Κοζάνης, Σκύδρας, Δράμας, Φαρσάλων, Παύλου Μελά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Τροχαία Θεσσαλονίκης όπου οι ανελκυστήρες θα είναι εκτός λειτουργίας.

Η ISCA και οι συνεργάτες της έχουν προσκαλέσει οργανισμούς και ιδιώτες να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία κλείνοντας εθελοντικά μερικούς από τους ανελκυστήρες στις εγκαταστάσεις τους. Με την συμμετοχή τους θα ενθαρρύνουν τους πολυάσχολους ανθρώπους να κινηθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Όλες οι δράσεις για την Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ θα είναι εθελοντικές και θα λάβουν υπόψη τους τις ανάγκες προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία και προβλήματα υγείας

Η Ημέρα χωρίς Ασανσέρ έχει στόχο να εστιάσει την προσοχή του κοινού στην σημασία της σωματικής δραστηριότητας για την υγεία και την ευεξία του και να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή ζωή τους.

Η εκστρατεία NowWeMove είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης. Ξεκίνησε το 2012 από τον ISCA και συγκεντρώνει οργανώσεις για τον αθλητισμό για όλους από διαφορετικούς κλάδους με στόχο να αντιμετωπίσει την πανδημία της σωματικής αδράνειας στην Ευρώπη. Το όραμα της εκστρατείας είναι να έχουμε «100 εκατ. περισσότερους Ευρωπαίους δραστήριους στον αθλητισμό και την φυσική άσκηση μέχρι 2020».

Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι:

-να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών

-να προωθήσει περισσότερες ευκαιρίες για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση

-να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και παροχής λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση

Ο Εθνικός Συντονιστής της εκστρατείας NowWeMove στην Ελλάδα, Γιώργος Φαρφαράς δήλωσε: «Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε μια πληθώρα τεχνολογικών επιτευγμάτων που μας γλυτώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, έχουν οδηγήσει το ανθρώπινο σώμα στην ακινησία με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται και να μην λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο. Ως άνθρωποι γεννιόμαστε για να κινούμαστε, και χρειαζόμαστε πιο συχνή σωματική δραστηριότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ