THI: Δωρεά στο MITEF Greece

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) ανακοινώνει δωρεά στο MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece), τηρώντας τη δέσμευση που έχει λάβει για προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και παροχή βοήθειας σε δυναμικές νεοφυείς εταιρείες , με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και τις ευκαιρίες που δημιουργεί .

 

Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα υποστηρίξει τη συμμετοχή 10 ελληνικών startups σε διεθνές σεμινάριο για νεοφυείς επιχειρήσεις, το οποίο διοργανώνεται από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), στο Cambridge (Η.Π.Α.), και το οποίο έχει ως αντικείμενο την Τεχνολογική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Οι 10 ελληνικές συμμετοχές προέρχονται από τους 25 semifinalists του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Το σεμινάριο διάρκειας μίας εβδομάδας, θα διδάξει ο co-director των MIT Innovation Teams, Dr. Luis Perez-Breva. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον συνδυασμό της επιχειρηματικής ανάλυσης και των απαραίτητων τεχνικών γνώσεων, προκειμένου να σχεδιάζουν επιτυχώς μια αποτελεσματική στρατηγική για την εμπορευματοποίηση προϊόντων ή υπηρεσιών τελευταίας τεχνολογίας. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εκτιμούν το εμπορικό δυναμικό μίας νέας τεχνολογίας μέσω της επιστημονικής και τεχνικής εμπορευματοποίησης.

 

Εκτός από τους φοιτητές του MIT, στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες και ερευνητές από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, το Ισραήλ και την Ισπανία, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο καθένας στη χώρα του, αλλά και τις μεθόδους που έχουν αναπτύξει με σκοπό να ξεπερνούν τα εμπόδια.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα θα παρέχει μια ουσιαστική σύνδεση μεταξύ επιχειρηματιών από χώρες, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης μιας κουλτούρας ενθάρρυνσης και στήριξης της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων..

 

Επιπρόσθετα, οι 10 συμμετέχοντες από την Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες του σεμιναρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με δυνητικούς επενδυτές και να επισκεφθούν εταιρείες στη Βοστώνη.

 

Ο Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε σχετικά: «Η δωρεά αυτή είναι ενδεικτική της συνεχούς προσπάθειας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ειδικά σε μια περίοδο όπου η ανάγκη για κάτι τέτοιο είναι επιτακτική. Αυτή τη φορά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το MIT Enterprise Forum Greece, και στο πλαίσιο αυτό, παρέχουμε σε κάποιους από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του οργανισμού, τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα σεμινάριο που διδάσκεται σε ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως, το ΜΙΤ, προσφέροντάς τους πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική πορεία τους».

 

Η Γενική Διευθύντρια του MITEF Greece, Κατερίνα Σαριδάκη, προσέθεσε: «Το σεμινάριο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις 10 startup του διαγωνισμούMITEF Greece Startup Competition. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι Έλληνες συμμετέχοντες θα δουλέψουν στενά με μία διεθνή ομάδα επιχειρηματιών, στα πλαίσια της δραστήριας κοινότητας του ΜΙΤ. Ταυτόχρονα, οι οργανωμένες επισκέψεις σε εταιρείες της Βοστώνης, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις δικτύωσης αλλά και άλλες δραστηριότητες που συνδιοργανώνουν το MIT και οι εκπρόσωποι του MITEF Greece, στοχεύουν στη διάνοιξη νέων δρόμων συνεργασίας για τις ελληνικές εταιρείες και την επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Πρωτοβουλία που εκτίμησε αυτή την προσπάθεια και που στήριξε ενεργά το MITEF Greece και τις 10 ελληνικές συμμετοχές, οι οποίες αναζητούν ευκαιρίες διασύνδεσης με την παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ