Ε.Β.Ε.Π.: Ανάδειξη «Πράσινων» επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π) και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), κ. Βασίλης Κορκίδης ανέφερε: ότι «είναι πλέον προφανές, ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρηση των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές, καθίσταται επιτακτική, γι’ αυτό οφείλουμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα λήψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με περιβαλλοντική συνείδηση και κατ’ επέκταση των πλεονεκτημάτων της πράσινης επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Κορκίδης επεσήμανε ότι «οι Μ.μ.Ε. καλούνται ορθά να συνδυάσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς το νέο πρότυπο παραγωγικής, πράσινης ανάπτυξης, που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε σήμερα, στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, μέσω και του Προγράμματος ECO-COMMERCE, ενθαρρύνουμε τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις του εμπορίου, να εφαρμόσουν αποτελεσματικά πρακτικές, που σχετίζονται με την πράσινη επιχειρηματικότητα και την εταιρική, κοινωνική ευθύνη».

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι « Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή» και το επίσημο σύνθημα «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή».

Ως αειφόρος παραγωγή και κατανάλωση, νοείται η χρήση αγαθών και υπηρεσιών, που ανταποκρίνονται στην κάλυψη των φυσικών αναγκών και συμβάλλουν σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η μείωση της χρήσης των φυσικών πόρων, των τοξικών υλικών και της παραγωγής αποβλήτων και ρύπων, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δυνατότητα ικανοποίησης των αναγκών των μελλοντικών γενεών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here