25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 και….. συνεχίζουμε…

Σαν σήμερα 25 Ιουνίου, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, ξεκινούσαν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics του 2011, η μεγαλύτερη αθλητική, εκπαιδευτική και πολιτιστική γιορτή που διοργανώθηκε ποτέ στη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο για άτομα με διανοητική αναπηρία.

Σήμερα, ένα χρόνο από τότε, ο αγώνας για τα δικαιώματα των ξεχωριστών αυτών ατόμων στη ζωή και την άθληση, το χαμόγελο και την αξιοπρέπεια συνεχίζεται…. Με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση, μα και με νέα ορμή και προοπτικές –παρά τις προφανείς δυσκολίες και τα εμπόδια που η εποχή σε όλους μας θέτει.

«Επανάσταση της αξιοπρέπειας» είχαν χαρακτηρίσει ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics Τίμοθι Σράιβερ και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Γιάννα Δεσποτοπούλου, τους περυσινούς αγώνες. Και τέτοια ήταν! Με 7.500 αθλητές με διανοητική αναπηρία από περισσότερες από 180 χώρες, με 2.500 προπονητές, συνοδούς και κριτές, πάνω από 2.000 τεχνικούς και επίσημους από το εξωτερικό, χιλιάδες γονείς απ΄ όλο τον κόσμο και ένα ποτάμι από 25.000 εθελοντές, να καταθέτουν τις γνώσεις και ικανότητές τους, την προσπάθεια και την ψυχή τους προκειμένου αυτή η μεγάλη ανθρωπιστική γιορτή να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Να φωνάζουν το δικό τους «Είμαι μέσα!», όπως και το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης προσκαλούσε.

Η ελπίδα και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν έχουν ανάγκη από επετείους. Δοκιμάζονται και συνεχίζονται καθημερινά, επιβεβαιώνονται και κερδίζονται στην πράξη. Κάθε ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Με αυτό το σκεπτικό και αξιοποιώντας την πολύτιμη κληρονομιά που οι περυσινοί Παγκόσμιοι Αγώνες άφησαν στη χώρα και το κίνημα των Special Olympics, η οργάνωση των Special Olympics Ελλάς συνεχίζει και σήμερα την προσπάθειά της ώστε οι συνάνθρωποί μας με διανοητική αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μέσα από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό το δικαίωμα στο χαμόγελο, την αξιοπρέπεια και τη ζωή. Τη δυνατότητα να βλέπουν τις προσπάθειές τους να επιβραβεύονται και τους ίδιους να εντάσσονται οργανικά σε μια κοινωνία που θα αγκαλιάζει και δε θα αποδιώχνει.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα και με την ίδια πίστη και θέληση στον ίδιο επίπονο μα και γεμάτο ηθικές δικαιώσεις δρόμο που πριν από 25 χρόνια πρωτοπερπατήσαμε…. Όταν για πρώτη φορά, ως Special Olympics Ελλάς, ζητήσαμε από την κοινωνία να μην αποστρέφει το βλέμμα από τα λιγότερα προνομιούχα μέλη της. Μα αντίθετα, να το στρέψει προς το μέρος τους με τη ανθρωπιά και τη φροντίδα που αρμόζει σε εκείνα και σε αυτήν.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, θέλαμε να σας θυμίσουμε πως ο αγώνας μας συνεχίζεται. Και να σας προσκαλέσουμε να σταθείτε όλοι, στο μέτρο και με τον τρόπο που καθένας μπορεί, δίπλα μας. Να σας θυμίσουμε πόσο όμορφο, αναζωογονητικό και βαθιά ανθρώπινο μπορεί να είναι το «Είμαι μέσα!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ