Ποδηλατικός Άθλος από το Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς

  Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” με την υποστήριξη του Ομίλου Εταιρειών Υγείας “Βιοϊατρική”, διοργανώνει για 1η φορά στην Ελλάδα τον “Ποδηλατικό Άθλο 2012”. Μια εκδήλωση, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, που προωθεί μέσω της επιμόρφωσης, ευαισθητοποίησης και συμμετοχής του κοινού, μηνύματα για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και κατ’ επέκταση την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας.

  Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από τη Βιοκλινική Αθηνών και θα τερματίσουν στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, διανύοντας σε τέσσερις ημέρες απόσταση 550 χιλιομέτρων και περνώντας από τις περιοχές: Χαλκίδα, Ψαχνά, Λίμνη Ευβοίας, Φάρσαλα, Λάρισα, Αγιόκαμπο, Πλαταμώνα, Κατερίνη. Η διεξαγωγή του Άθλου θα πραγματοποιηθεί από τις 28/6 έως την 1/7 και η υλοποίησή του βασίζεται στη συνεργασία του Ι.Ο.ΑΣ. με την εξειδικευμένη στο χώρο των ποδηλατικών διοργανώσεων εταιρεία, iCycle.

  Οι πόλεις – σταθμοί θα φιλοξενήσουν τους ποδηλάτες αλλά και την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ινστιτούτου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety –που συντονίζεται από το Ι.Ο.ΑΣ.- με ειδικούς προσομοιωτές Ανατροπής, Πρόσκρουσης, Μέθης προκειμένου να πραγματοποιηθούν και ενημερώσεις-εκδηλώσεις στις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Άθλου.

  Βασικός υποστηρικτής του Άθλου είναι ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας «Βιοϊατρική», ενώ τη δράση υποστηρίζουν οι εταιρείες: Diageo, Jetoil και Genesis Pharma.

  Οι επιμέρους τοπικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Άθλου υποστηρίζονται από τους Δήμους: Αθηναίων, Χαλκίδας, Φαρσάλων, Αγιάς, Πλαταμώνα, Κατερίνης και Θεσσαλονίκης. Σε όλες τις πόλεις της διαδρομής, τους ποδηλάτες του Άθλου θα υποδέχονται πολίτες και τοπικοί φορείς, ενώ αρκετοί φίλοι του ποδηλάτου και των τοπικών λεσχών, θα συνοδεύσουν για μερικά χιλιόμετρα τους αθλητές σε κάθε περιοχή. Οι δράσεις για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Χαλκίδας θα φιλοξενηθούν με την υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης –Παραλία Χαλκίδας, Λεωφόρος Βουδούρη-, ενώ στα Φάρσαλα, τη φιλοξενία του εξοπλισμού του Ι.Ο.ΑΣ. έχει αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος και τοπικοί φορείς.

  Αρωγοί στην πραγματοποίηση του Άθλου είναι οι εταιρείες: Cosmote, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Νέα Οδός.  Το πέρασμα των αθλητών από τη Βόρεια Εύβοια και η στάση τους στο Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με τον Ηρακλή της μυθολογίας, ο οποίος πριν από κάθε άθλο κολυμπούσε στα ιαματικά νερά της Αιδηψού για να πάρει δύναμη.

  Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενώ επικοινωνιακά υποστηρίζεται από πλειάδα τοπικών και εθνικών μέσων.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ