INTERAMERICAN: “Έστειλε” μαθητές στην Κατασκήνωση Ειρήνης

    Την ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στη διεθνή κατασκήνωση Ειρήνης “WinPeace 2015” εκ μέρους της χώρας μας, προσέφερε δωρεάν η INTERAMERICAN. Η εταιρεία υποστήριξε και φέτος το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), που οργανώνει κάθε χρόνο την ελληνική μαθητική αποστολή από το 1999. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των WinPeace Conflict Resolution Workshops, πρωτοβουλίας των γυναικών Ελλάδος, Τουρκίας και Κύπρου για την ειρηνική επίλυση διαφορών.

    Η Κατασκήνωση Ειρήνης φιλοξένησε τις αποστολές κατά το διάστημα 6-13 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Sabanci, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, δημιουργώντας μια κοινότητα φιλίας Ελλήνων, Τούρκων, Ελληνοκυπρίων  και Τουρκοκυπρίων μαθητών και μαθητριών. Πέρα από τη βιωματική επικοινωνία και τις πολιτισμικές δραστηριότητες, το πρόγραμμα περιελάμβανε και συζητήσεις για το Κυπριακό θέμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αντιμετώπιση της βίας, θέματα ισότητας, ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, διαμεσολάβησης, καθώς και κοινωνικής  επιχειρηματικότητας.

     

    Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 10 άτομα και μία συνοδός. Η INTERAMERICAN εστιάζει, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και του σχεδίου ΕΚΕ «Πράξεις Ζωής», σε δράσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης που έχουν κοινό τόπο την ανάπτυξη κουλτούρας υψηλών κοινωνικώ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ