Visa: Χορηγός στο Hackathon

    Η Visa ήταν χορηγός στον 1ο Μαραθώνιο Προγραμματισμού για τις Συγκοινωνίες Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Ιουλίου 2015 στην Αθήνα. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ), η εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «INNOVATHENS» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Visa, οργάνωσαν διήμερο Μαραθώνιο προγραμματισμού (Ηackathon) για πρώτη φορά με θέμα την υλοποίηση εφαρμογών αξιοποιώντας ανοικτά δεδομένα (Open Data).

    Η δράση αποτελεί την έναρξη της πρωτοβουλίας “CROWDHACKATHON | INNOVATING WITH OPENDATA” ( http://crowdhackathon.com) , που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, και συμπλέει με την γενικότερη τοποθέτηση των Συγκοινωνιών Αθηνών να παρέχουν ανοικτά δεδομένα προς όφελος των πολιτών, γεγονός που εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία. Η ελεύθερη διάθεση δημόσιων δεδομένων σε τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης μειώνει το κόστος συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, καθώς η παροχή περισσότερων και καλύτερης ποιότητας δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα πληροφορημένους πολίτες, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η οικονομία μέσα από την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

    Στο Hackathon INNOVATING WITH OPENDATA #Transport πήραν μέρος νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, αρχιτέκτονες, στελέχη επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, φοιτητές και όσοι ήθελαν να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη. Tο Hackathon Transport είχε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού τελικά συμμετείχαν πάνω από 25 διαφορετικές ομάδες ανάμεσά τους και φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και ανέπτυξαν ιδέες γύρω από τις μεταφορές αλλά και από τη χρήση πληρωμών με Visa και διεύρυνση χρήσης e-payments, είτε εισιτηρίων αλλά και online αγορών μέσα από τα λεωφορεία ή τους χώρους γύρω από τις στάσεις (πχ εστιατόρια, καφέ, καταστήματα).
    Οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν και που έλαβαν χρηματικά βραβεία από τη Visa ήταν
    1.EX-MACHINA 
    2.10CODERS 
    3.DEFINIENS 
    4.CONTRANSS
    5.KAWAI -DEVELOPERS
    6.TRANSIT RUSH

    Όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο «Η ανταπόκριση στο Hackathon ήταν εντυπωσιακή. Εύχομαι κάποια ή κάποιες από τις ιδέες που παρουσιάστηκαν να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης. Στην Visa Europe, μέσω του Visa Europe Collab, του νέου διεθνούς τμήματος Ανάπτυξης και Καινοτομίας, προσφέρουμε στις start-up επιχειρήσεις και στους νέους επιχειρηματίες στον χρηματοοικονομικό κλάδο τη διορατικότητα και τα εργαλεία για τη δημιουργία υπηρεσιών που θα μεταβάλλουν τους τρόπους πληρωμών των πολιτών. Οι εμπορικά βιώσιμες ιδέες θα μετατρέπονται σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα μπορούν να προωθηθούν στο δίκτυο συνεργατών της Visa και τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη”

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ