Τηλεμαραθώνιος αλληλεγγύης: “Μια ελπίδα για τη Ραφαέλα”

Τηλεμαραθώνιο αγάπης με μήνυμα: «Μια ελπίδα για τη Ραφαέλα» διοργάνωσε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου από τις 3.30 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, το 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και η Νέα Τηλεόρασης Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πριν ένα χρόνο, λίγο μετά το κλείσιμο του σχολείου, συνέβη ένα τραγικό γεγονός. Η μαθήτρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων Κυρικλάκη Ραφαέλα παίζοντας έμεινε ανάπηρη και ενώ έφυγε από το σχολείο τρέχοντας, επέστρεψε σε αναπηρικό καροτσάκι. Από τότε μέχρι σήμερα δίνει μια προσωπική μάχη, όχι μόνο επιβίωσης αλλά και αναγέννησης. Κάθε μέρα αγωνίζεται, ώστε να παρακολουθήσει ισάξια με τα άλλα παιδιά τα μαθήματά της στο χώρο του σχολείου. Η ιατρική γνωμάτευση μιλάει για βαριά τετραπάρεση και πρόβλημα έντονης σπαστικότητας όλων των άκρων, η οποία εμποδίζει πολύ την καθημερινότητά της. Το στάδιο θεραπείας της σε τοπικό επίπεδο έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η επόμενη ενδεδειγμένη ιατρική λύση είναι η μετακίνηση της μικρής Ραφαέλας σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης και θεραπείας στην Ελβετία, ώστε με μια πιο στοχευμένη παρέμβαση να επιτευχθεί η μέγιστη αυτονομία, εξασκώντας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τις εναπομείναντες μυϊκές λειτουργίες της.

Η μετάβασή της στο εξωτερικό, με βάση τον οικογενειακό προϋπολογισμό είναι απαγορευτική. Στο σημείο αυτό αναλαμβάνει δράση η συλλογική ευαισθητοποίηση και ομαδική προσπάθεια. H οικονομική στήριξη ανεξαρτήτως ποσού, δίνει ενίσχυση στα βήματα της Ραφαέλας και μας κάνει όλους περήφανους για τα δεδομένα της ζωής. Οφείλουμε να στηρίξουμε το όνειρο και την ελπίδα του παιδιού, γιατί πιστεύουμε στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Η πρωτοβουλία του τηλεμαραθωνίου δεν έχει μόνο την έννοια της συλλογής χρημάτων. Έχει την έννοια να δοκιμάσουμε την αντανάκλαση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αυταπόδεκτης συνανθρώπινης συμπεριφοράς.

Ο τηλεμαραθώνιος, μεταδόθηκε στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και μέσω ίντερνετ, από τη διεύθυνση: www.neatv.gr

Για το σκοπό αυτό έχουν ανοιχτεί οι παρακάτω λογαριασμοί:
•Αρ λογαριασμού : 0084443-51-01-3 στην FBBank
•Αρ λογαριασμού : 5758-057119-100 στην Τράπεζα Πειραιώς
•Αρ λογαριασμού : 172 01 021090 05 ΕUR στην ΑΤΕbank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ