Adecco: Από την Ιαπωνία η Global CEO for One Month

Ο Όμιλος Adecco ανακοίνωσε ότι η Ayumi Kunori θα είναι η «Global CEO for One Month» του Ομίλου για το 2015. Η 21χρονη νέα από την Ιαπωνία θα έχει την ευκαιρία να εργαστεί δίπλα στο CEO του Ομίλου, Alain Dehaze, παίρνοντας μια γεύση του πώς διοικείται μία πολυεθνική εταιρεία των €20 δις με 32.000 εργαζόμενους σε 60 χώρες.

Ως ‘Global CEO for One Month’ της Adecco, η Ayumi Kunori θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τον εαυτό της μέσω της συμμετοχής της σε διεθνείς επιχειρησιακές αξιολογήσεις, δημόσιες εκδηλώσεις και συναντήσεις με εταιρικούς πελάτες από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Οκτωβρίου. Στο τέλος του μήνα που θα εργαστεί ως Global CEO, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της καθώς θα της προσφερθεί μια σημαντική θέση στον Όμιλο Adecco που θα ταιριάζει στις δεξιότητες, την εμπειρία και το πάθος της.

Η  υψηλή ανεργία έχει επηρεάσει τις προοπτικές για τα εκατομμύρια νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ανεργία των νέων στην Ευρώπη μόνο παραμένει σχεδόν στο 22%, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στην Ισπανία με πάνω από 48% και στην Ελλάδα με περίπου 52%. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας αποτελεί ένα βασικό εμπόδιο για τους νέους που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους. Η Adecco, με το πρόγραμμα Way to Work TM, έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην αγορά εργασίας, να αυξήσει την απασχολησιμότητα και να ενισχύσει τις προοπτικές της σταδιοδρομίας τους. Το πρόγραμμα προσφέρει επαγγελματικό προσανατολισμό και ευκαιρίες κατάρτισης με βάση την εργασία. Φέτος, περισσότερες από 2.000 θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας – μέσα από το πρόγραμμα ‘Adecco Experience’ – έχουν προσφερθεί σε υποψήφιους από όλο τον κόσμο. Για μια επιλεγμένη ομάδα από ταλαντούχους νέους, το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’ αποτελεί μια ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν άμεση εργασιακή εμπειρία δίπλα στα διοικητικά στελέχη της Adecco.

Η επιλογή για τον φετινό ‘CEO for One Month’ του Ομίλου ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2015. Αρχικά το πρόγραμμα συγκέντρωσε 18.000 αιτήσεις από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, 34 υποψήφιοι επιλέχθηκαν να εργαστούν δίπλα στους Γενικούς Διευθυντές της Adecco στη χώρα καταγωγής τους. Οι 10 κορυφαίοι κλήθηκαν τον Αύγουστο στη Μαδρίτη όπου συμμετείχαν στην τελική πρόκληση: το BootCamp του ‘CEO for One Month’.

Και οι 10 αυτοί νέοι επέδειξαν εξαιρετική κλίση στις επιχειρήσεις, τη δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα. Ο Dick Boreel (Ολλανδία), η Michelle Dyrby (Δανία), η Ayumi Kunori (Ιαπωνία), ο Ernesto Lamaina (Ιταλία) και η Marie Lusková (Τσεχική Δημοκρατία) πέρασαν στην τελική πεντάδα. Αλλά, η Ayumi Kunori ξεχώρισε για την αυθεντικότητα και την ταπεινότητα της, για τη μεγάλη της ενσυναίσθηση, και την ετοιμότητά της να αναλάβει τις μεγάλες προκλήσεις, μέσα από μεγάλα όνειρα και ψηλούς στόχους.

«Η συμμετοχή μου στην πρωτοβουλία ‘CEO for One Month’ ήταν για μένα μια πολύ απαιτητική, δύσκολη και συναρπαστική ευκαιρία», δήλωσε η Ayumi Kunori. «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να περάσω την τελική φάση. Προκαλούσα τον εαυτό μου βήμα-βήμα για την επίτευξη των στόχων, και τελικά τα κατάφερα. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα γίνω η ‘Global CEO’ και θα συνεχίσω αυτό το καταπληκτικό ταξίδι. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Alain. Κάντε μεγάλα όνειρα, μπορείτε να τα καταφέρετε!»

«Συγχαίρω την Ayumi για την επιτυχία της. Έχοντας επιδείξει αξιοσημείωτες επιχειρηματικές δεξιότητες και ανθρώπινες αξίες, θα εκπαιδευτεί στη δουλειά μαζί μου και με την ισχυρή ομάδα της Adecco. Αντιπροσωπεύει την πραγματική ουσία αυτής της πρωτοβουλίας και ανυπομονώ να μάθω ό,τι περισσότερο μπορώ από εκείνη. Επιτρέψτε μου όμως να συγχαρώ και να ευχαριστήσω και τους 34 ‘CEOs for One Month’», δήλωσε ο Alain Dehaze. «Όλοι έδειξαν ότι είναι πολύ παθιασμένοι άνθρωποι, με υψηλούς στόχους και εξαιρετικές επιδόσεις. Με βάση την εμπειρία μου, αυτά είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. Η Adecco είναι υπερήφανη που τους καλωσόρισε στην κοινότητά της και θα συνεχίσει να τους στηρίζει στη σταδιοδρομία τους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ