Βελτιώνονται οι Απολογισμοί ΕΚΕ στην Ελλάδα

Βελτίωση στην πληρότητα, σαφήνεια και περιεκτικότητα των Απολογισμών ΕΚΕ στη χώρα μας παρατηρεί το Εργαστήριο Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο αξιολογεί από το 2005 τους Απολογισμούς ΕΚΕ που εκδίδονται στην Ελλάδα.

Βέβαια, επισημαίνει πως ο αριθμός των δημοσιευμένων Απολογισμών ΕΚΕ στη χώρα μας με τα κριτήρια αναφοράς σε πρότυπα παραμένει χαμηλός.

Σύμφωνα με τη βαθμολογική κατάταξη των αξιολογηθέντων τελευταίων Απολογισμών, την
πρώτη θέση κατέλαβε η Τιτάν Α.Ε. (65%), στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Απολογισμοί της Interamerican και του ΟΤΕ (60%), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας (59%)

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Απολογισμοί του Ομίλου Μυτιληναίου (5η θέση – 58%) και των ΧΑΛΚΟΡ – ΕΛΒΑΛ (5η θέση – 55%). Στις επόμενες θέσεις κατατάχθηκαν, κατά σειρά, η Σωληνουργία Κορίνθου (54%), η Vodafone (53%), η Ελληνικά Καλώδια (50%) και η ΔΕΗ (49%).

Η ανάλυση που εφαρμόστηκε, εξέτασε τους Απολογισμούς του 2013, ενώ πιο ευρεία παρουσίασή της θα υπάρχει στο επόμενο τεύχος του περιοδικού CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ