Siemens: Κλιματικά ουδέτερη ως το 2030

Η Siemens στοχεύει να γίνει η πρώτη μεγάλη βιομηχανική εταιρεία στον κόσμο που θα επιτύχει ένα καθαρό μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα ως το 2030. Ως το 2020, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει στο μισό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που παράγει, οι οποίες αυτή τη στιγμή ανέρχονται περίπου στους 2,2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το χρόνο. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η Siemens θα επενδύσει περίπου €100 εκατομμύρια εντός της επόμενης τριετίας, ώστε να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα των παραγωγικών εγκαταστάσεων και των κτηρίων της.

Επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογίες – όπως συστήματα ενεργειακής διαχείρισης, συστήματα αυτοματισμών για κτήρια και παραγωγικές διαδικασίες και ενεργειακά αποδοτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης για τη βιομηχανία – η Siemens αναμένει τη μείωση του ενεργειακού της κόστους κατά €20 εκατομμύρια κατ’ έτος. «Ο περιορισμός του αποτυπώματος άνθρακα δεν είναι μόνο μια πράξη εταιρικής υπευθυνότητας, αλλά και μια σωστή επιχειρηματική κίνηση», σχολίασε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

Για τη μακροπρόθεσμη μείωση των εκπομπών CO2, η εταιρεία θα υλοποιήσει τρεις ακόμα πρωτοβουλίες. Πρώτον, θα χρησιμοποιήσει συστήματα διανομής ενέργειας στις παραγωγικές εγκαταστάσεις και στα κτήρια γραφείων της, ώστε να βελτιστοποιήσει το ενεργειακό κόστος. Δεύτερον, θα αξιοποιήσει συστηματικά οχήματα χαμηλών ρύπων και εφαρμογές ηλεκτροκίνησης στον παγκόσμιο στόλο των αυτοκινήτων της. Και τρίτον, θα κινηθεί προς την υιοθέτηση ενός καθαρού ενεργειακού μίγματος, αξιοποιώντας όλο και περισσότερο ενεργειακές πηγές, όπως το φυσικό αέριο και η αιολική ενέργεια, οι οποίες εκπέμπουν λίγους ή και καθόλου ρύπους CO2.

Η Siemens θα ξεκινήσει το πρόγραμμά της για τη μείωση των ρύπων CO2 κατά το επόμενο χρηματοοικονομικό έτος. Στο πλαίσιο του προγράμματος, περίπου €40 εκατομμύρια θα επενδυθούν σε 15 διαφορετικές τοποθεσίες βιομηχανικής παραγωγής ανά τον κόσμο, ώστε να βελτιωθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα. Το κτήριο της νέας έδρας της Siemens στο Μόναχο, το οποίο θα πληροί τα υψηλότερα πρότυπα φιλικότητας προς το περιβάλλον, διατήρησης πόρων και βιώσιμης κατασκευής, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό το στόχο.

Το Περιβαλλοντικό Χαρτοφυλάκιο της Siemens συγκεντρώνει όλες τις τεχνολογίες ενεργειακής αποδοτικότητας και μείωσης ρύπων CO2 της εταιρείας. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2014, οι πωλήσεις προϊόντων από το Περιβαλλοντικό Χαρτοφυλάκιο ανήλθαν στα €33 δισεκατομμύρια ή περίπου στο 46 τοις εκατό των συνολικών εσόδων της Siemens. Οι λύσεις της Siemens έχουν βοηθήσει πελάτες απ’ όλο τον κόσμο να μειώσουν τις εκπομπές CO2 που παρήγαγαν κατά 428 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, μέγεθος ίσο με τις μισές εκπομπές CO2 της Γερμανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ