Ημερίδα για το βιοαέριο στη Θεσσαλονίκη

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη γερμανικών επιχειρήσεων και εξειδικευμένων ενεργειακών φορέων για τη συμμετοχή τους σε εκδήλωση με θέμα «Waste to Energy – Η ενεργειακή εκμετάλλευση οργανικών αποβλήτων, κυρίως μέσω βιοαερίου», διοργανώνει, από 28 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2015, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και στόχο την επίτευξη μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, στην οποία θα λάβουν μέρος εταιρίες από τον κλάδο της βιοενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στις 29 Σεπτεμβρίου, ημερίδα με το θέμα αυτό, ενώ, παράλληλα με την εκδήλωση, θα δοθεί η δυνατότητα προσωπικών συζητήσεων μεταξύ επιχειρηματιών των δύο χωρών.

Ο τομέας της ενεργειακής εκμετάλλευσης οργανικών αποβλήτων, που αποτελεί και το θέμα της αποστολής, είναι ένας παρθένος τομέας για την Ελλάδα, ο οποίος κρύβει πολλές επενδυτικές, καθώς και ερευνητικές ευκαιρίες. Μετά την πτώση που καταγράφηκε στον κλάδο των Φωτοβολταϊκών, ως αποτέλεσμα απουσίας των οικονομικών κινήτρων που δίνονταν για ανάλογες επενδύσεις, ο τομέας του βιοαερίου θα μπορούσε να συμμετάσχει ουσιαστικότερα στο ενεργειακό μίγμα της χώρας. Εξάλλου, η Ελλάδα παρουσιάζει έντονη αγροτική δραστηριότητα, ενώ τα οργανικά απόβλητα του κλάδου παραμένουν ανεκμετάλλευτα, καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων παραγωγών δεν έχουν την κατάλληλη πληροφόρηση για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης αυτών. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, βλέποντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο, έχει αναπτύξει σειρά δράσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκδήλωση «Waste to Energy».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here