ΕΛΕΤΑΕΝ: Αντιδρά στην εφαρμογή του μέτρου της «διακοψιμότητας»

Την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του μέτρου της «διακοψιμότητας» που οδηγεί σε μειώσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τις βιομηχανίες εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση η Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και ο Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων. Η ρύθμιση για τη διακοψιμότητα προβλέπει μειώσεις τιμολογίων με αντάλλαγμα τον περιορισμό της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους αιχμής οι οποίες ωστόσο προβλέπεται ότι θα χρηματοδοτούνται από το λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών.

Οι δύο οργανώσεις υποστηρίζουν ότι το μέτρο στοχεύει στην απευθείας επιδότηση της βιομηχανίας χωρίς καμία ουσιαστική αντιπαροχή, ότι επί του παρόντος δεν υφίσταται πραγματική ανάγκη υπηρεσιών διακοψιμότητας και ότι αποτελεί στην πράξη ένα νέο φόρο, ενώ επισημαίνουν τη διαφωνία τους με την διακριτική μεταχείριση των μονάδων συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας ως προς την επιβάρυνση για τη «διακοψιμότητα».

Επισημαίνουν, τέλος, ότι οι ανανεώσιμες πηγές και ιδιαίτερα η Αιολική και Μικροηδροηλεκτρική ενέργεια είναι ένα μοναδικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα από τους βασικότερους πυλώνες της εθνικής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ