Regus: Δευτέρα – η μεγαλύτερη ημέρα στη δουλειά

Μια νέα παγκόσμια έρευνα της εταιρείας παροχής έτοιμων χώρων εργασίας REGUS αποκαλύπτει πως οι εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πιο πιθανό να κάνουν υπερωρίες τη Δευτέρα σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Η έρευνα δείχνει, επίσης, πως ενώ οι περισσότεροι εργάζονται 2-4 ώρες περισσότερο την εβδομάδα, υπάρχουν περίπου δύο πέμπτα του εργατικού δυναμικού των οποίων οι υπερωρίες αντιστοιχούν σε μια εργάσιμη ημέρα την εβδομάδα ή και ακόμη περισσότερο.

Η έρευνα με δείγμα 44.000 στελέχη επιχειρήσεων σε περισσότερες από 100 χώρες δείχνει πως οι επιπλέον ώρες εργασίας έχουν γίνει κανόνας για τους περισσότερους. Υπάρχει όμως και περίπου 14% το οποίο κινδυνεύει να εμφανίσει το σύνδρομο “burn-out” με πάνω από 15 ώρες υπερωριακής εργασίας την εβδομάδα. Δηλαδή ο χρόνος εργασίας μπορεί να φτάσει στο ισοδύναμο της εβδομάδας των 7 ημερών.

Τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας :

  • Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται 2-4 ώρες πλέον του ωραρίου τους την εβδομάδα (19%).
  • Πάνω από ένας στους δέκα (14%) δηλώνει πως εργάζεται υπερωριακά περισσότερες από 15 ώρες την εβδομάδα.
  • Επιβεβαιώνεται πως η καθημερινή υπερωριακή εργασία είναι ο κανόνας για σημαντικό αριθμό εργαζομένων. 38% εργάζονται μια επιπλέον ημέρα την εβδομάδα ή και περισσότερο.
  • Οι πιο δημοφιλείς ημέρες για υπερωρίες είναι η Δευτέρα (16%) όταν οι εργαζόμενοι επιστρέφουν ξεκούραστοι από το Σαββατοκύριακο και προσπαθούν να προχωρήσουν τον όγκο δουλειάς. Χαρακτηριστικό είναι οτι μόνο το 9% διαλέγει να δουλέψει παραπάνω την Τετάρτη.
  • Την Παρασκευή οι περισσότεροι προτιμούν να φεύγουν νωρίς από την δουλειά με μόνο ένα 9% το οποίο δηλώνει πως κάνει τακτικά υπερωρίες την Παρασκευή.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, σχολιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας: «Είναι αξιοθαύμαστη η δέσμευση των εργαζομένων στο αντικείμενο εργασίας τους. Από την άλλη μεριά είναι ανησυχητικό το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύουν σχεδόν επτά ημέρες την εβδομάδα. Θα πρέπει να εξετάσουμε πόσο υγιές είναι να δουλεύει κάποιος τόσες πολλές ώρες και να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία που έχει ο χώρος εργασίας, έτσι ώστε ο εργαζόμενος να βοηθηθεί και να αισθανθεί καλύτερα. Για παράδειγμα, θα μπορούσε ο εργαζόμενος να δουλεύει κάποιες επιπλέον ώρες εξ’ αποστάσεως για να γλυτώνει τον χρόνο που ξοδεύει στην μεταφορά προς και απο την εργασία του και να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι του.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ