Tetra Pak®: Ενημέρωση για την υπεύθυνη δασοκομία

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας διαχείρισης δασών “FSC® Friday, η κορυφαία εταιρεία επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων στον κόσμο, ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης για τη σημασία της χρήσης ανανεώσιμων υλικών στις χάρτινες συσκευασίες και την υπεύθυνη διαχείριση δασών.

Με κεντρικό μήνυμα «Εσύ είδες αν η συσκευασία σου έχει πιστοποίηση FSC®» η Tetra Pak πραγματοποίησε σειρά προωθητικών ενεργειών στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου προτρέποντας τους καταναλωτές να ελέγχουν ότι τα υλικά της συσκευασίας που επιλέγουν προέρχονται από δάση πιστοποιημένα και από πηγές ελεγχόμενες ως προς την υπεύθυνη διαχείριση τους. Κάθε φορά που συναντούν τη σήμανση FSC® (Forest Stewardship Council ®) σε μία χάρτινη συσκευασία, γνωρίζουν ότι προέρχεται από δάση που υφίστανται υπεύθυνη διαχείριση, διασφαλίζοντας έτσι τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες των σημερινών και μελλοντικών γενεών.

Η Tetra Pak έχει ένα υπεύθυνο πρόγραμμα προμηθειών για χαρτόνι με στόχο μόνο τη χρήση ξύλου που προέρχεται από δάση πιστοποιημένα και καλά διαχειριζόμενα από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική άποψη. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι  το σύνολο του ξύλου που χρησιμοποιούν να προέρχεται από την υπεύθυνη δασοκομία, η οποία πρέπει να πιστοποιείται από ανεξάρτητο φορέα. Προτιμώμενο σύστημα πιστοποίησης των δασών είναι το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (FSC®).

Η Αλίκη Μιμιλίδου, Υπεύθυνη Περιβάλλοντος της Tetra Pak, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι η ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την υπεύθυνη δασοκομία και τη πιστοποίηση κατά FSC® των χάρτινων συσκευασιών, καθώς η συνεισφορά στο περιβάλλον αποτελεί δέσμευση και αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της Tetra Pak.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ