ΕΛΠΕ: Ομιλία για θέματα βιωσιμότητας & διαφάνειας

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υποδέχτηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του, τους διακεκριμένους επιστήμονες Dr. Jonathan Trent και Dr. Νίκο Πασσά, προκειμένου να μιλήσουν για θέματα βιωσιμότητας και διαφάνειας.

Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες βρέθηκαν στη χώρα μας με αφορμή το TEDx Academy που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 26 Σεπτεμβρίου με κεντρικό θέμα φέτος την Εξέλιξη και στο οποίο ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ήταν χορηγός.

Ο Dr. Jonathan Trent, επιστήμονας Bioengineering της NASA, ειδικός στην πράσινη ανάπτυξη, παρουσίασε σε διευθυντικά στελέχη του Ομίλου στον Ασπρόπυργο το OMEGA Project (Offshore Membrane Enclosures for Growing Algae, δηλαδή θαλάσσια συστήματα μεμβρανών για καλλιέργεια άλγης). Το OMEGA Project είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος, σύμφωνα με την οποία η άλγη (είδος φυκιού) χρησιμοποιεί ενέργεια από τον ήλιο, τον άνεμο και τα κύματα, το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας καθώς και θρεπτικά συστατικά από ακάθαρτο νερό για να παράγει βιομάζα, που μετατρέπεται στη συνέχεια σε βιοκαύσιμα.

Ο Dr. Trent κατέληξε πως η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος που μπορεί να εφαρμοστεί το OMEGA Project, αφού παρουσιάζει τις πιο κατάλληλες κλιματικές και τοπογραφικές συνθήκες.

Στα κεντρικά γραφεία, παρουσία του προέδρου του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,  Ε. Τσοτσορού καθώς και πολλών στελεχών, παρευρέθηκε ο Dr. Νίκος Πασσάς, καθηγητής Εγκληματολογίας και Ποινικής Δικαιοσύνης στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη. Ο Dr. Πασσάς μίλησε για θέματα διαφάνειας και διαφθοράς στις σύγχρονες επιχειρήσεις και για τον ρόλο των εταιρικών πολιτικών στον περιορισμό φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας. Μετά το πέρας της παρουσίασής του, ετέθησαν πολλές ερωτήσεις για την εταιρική διαφάνεια αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση της διαφθοράς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα επιδιώξει και στο μέλλον να έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές σε θέματα καινοτομίας, βιωσιμότητας, διαφάνειας για να ανταλλάσσονται απόψεις και να υιοθετούνται σύγχρονες πρακτικές στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ