Οι νέοι αγκαλιάζουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου ελληνικών Πανεπιστημίων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του CSR Hellas (Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), συμμετέχοντας στον 2ο ετήσιο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την Εταιρική Ευθύνη «Νίκος Αναλυτής» .

Οι συμμετέχοντες υπέβαλαν στο CSR Hellas εργασίες με θέμα «Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο επιχειρείν ως μοχλός ανάπτυξης», με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους κλάδους τουρισμού, ναυτιλίας, αγροτο – διατροφής.

Οι τρεις νικήτριες ομάδες βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια του μεγάλου Συνεδρίου που διοργάνωσε το CSR Hellas, “Growing on Ethics / Last Call tο Action for Europe 2020” ενώπιον προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το βραβείο για τις τρεις νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού περιλαμβάνει τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες καθώς και τη συμμετοχή των νικητών στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Enterprise 2020 του CSR Europe τον Νοέμβριο.

Η κα Ρένα Κουμάντου, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής δηλώνει για τον Φοιτητικό Διαγωνισμό: «Τα αποτελέσματα του 2ου Φοιτητικού Διαγωνισμού μας γεμίζουν ικανοποίηση και ελπίδα. Η ποιότητα, αλλά και ο αυξημένος αριθμός των εργασιών που υποβλήθηκαν είναι η απόδειξη ότι οι νέοι δείχνουν ενδιαφέρον για θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο σχηματίστηκαν οι ομάδες εργασίας των φοιτητών μαρτυρά ότι οι συνεργασίες μεταξύ Πανεπιστημίων, ακόμα και μεταξύ τμημάτων, είναι όχι μόνο εφικτές, αλλά παρουσιάζουν και αξιοσημείωτη δυναμική. »

Οι τρείς νικήτριες εργασίες του 2ου Φοιτητικού Διαγωνισμού είναι οι ακόλουθες:

“Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις Νεοφυείς Επιχειρήσεις“: Μάλτα Ειρήνη – Παν/μιο Μακεδονίας, Μόκα Ελένη – Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών, Ποντικίδου Βασιλική – Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης

“Η ΕΚΕ αρωγός στην τουριστική και αγροτική σύμπραξη στο πλαίσιο της εδαφικής ανάπτυξης – Η περίπτωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας“ : Βέρος Αλέξανδρος – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Καραγιάννης Θωμάς – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πνιγούρα Μαρία – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τσατσαρώνη Αικατερίνη – Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

“Η Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα στις Μικρομεσαίες Ασφαλιστικές & Συμβουλευτικές Επιχειρήσεις ως Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης“ : Αγγελόπουλος Νικόλαος-Αλέξανδρος, Ζαχαράκης Ιωάννης, Κωσταρέλος Κυριάκος – Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Χορηγοί του φοιτητικού διαγωνισμού είναι οι εταιρείες μέλη του Δικτύου CSR Hellas: Aegean, Alpha Bank, AXA Ασφαλιστική, Chipita, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Εθνική Τράπεζα, Eurobank, McCain Hellas, Παπαστράτος ΑΒΕΣ, ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here