ΣΕΒΤ: Εντυπωσίασε το ΤΕΙ Θεσσαλίας στον τελικό του ECOTROPHELIA

Ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “EXPO MILAN 2015: Feeding the Planet, Energy for Life”, η δεύτερη φάση του ECOTROPHELIA Europe, του ευρωπαϊκού διαγωνισμού για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής. Η ελληνική ομάδα από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, η οποία είχε κατακτήσει το 1ο βραβείο στον ελληνικό διαγωνισμό με το προϊόν “ΜarmΕλλada”, κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο… βάθρο.

Συνολικά, δεκαέξι ομάδες φοιτητών από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, με γνώμονα τις σύγχρονες τάσεις της διατροφής και της κατανάλωσης, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους στην ανάπτυξη ενός προϊόντος όπως τεχνική, συσκευασία, marketing, ρυθμιστικό πλαίσιο, οικονομική και εμπορική διάσταση. Οι συμμετέχοντες εξήραν τα εγκωμιαστικά σχόλια της κριτικής επιτροπής, η οποία ανέδειξε τελικά νικήτρια την Ουγγαρία, στην οποία απονεμήθηκε το ECOTROPHELIA Europe GOLD για το “VeSage”, ένα καινοτόμο προϊόν που κέρδισε ανοίγει ουσιαστικά μια καινούργια κατηγορία, καθώς αποτελεί αλλαντικό με βάση τα λαχανικά, έχει υψηλή διατροφική αξία, και είναι κατάλληλο για χορτοφάγους αλλά και για όσους υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη.

Το ECOTROPHELIA Europe SILVER κέρδισε η ομάδα της Ιταλίας για το “Fresh-App”,  ένα οικολογικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερα πρωτοποριακό ποτό, με μειωμένο ποσοστό αλκοόλ που προέρχεται από απόβλητα προϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων και μόνο, φυσικά χρωματισμένα και αρωματισμένα.

Η κα Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ, ως εκπρόσωπος της χώρας που είχε καταλάβει την τρίτη θέση στην περσινή διοργάνωση, απένειμε το ECOTROPHELIA Europe BRONZE στην ομάδα της Γαλλίας για το προϊόν “Gréneo”, ένα γευστικό και τραγανό μούσλι από διογκωμένα όσπρια με πικάντικη αλλά και γλυκιά γεύση, το οποίο κυκλοφορεί σε δυο εκδοχές: η μια με φακές, νιφάδες ρεβιθιού, κανέλα, ξηρούς καρπούς και ξανθές σταφίδες   και η δεύτερη με μπιζέλια, νιφάδες ρεβιθιού και μαύρη σοκολάτα (50%κακάο).

Επιπλέον, φέτος  δόθηκε και Βραβείο «Καινοτομίας», το οποίο απέσπασε η ομάδα της Κροατίας  για το προϊόν “Unita The Edible Thread”, ένα βρώσιμο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τυλίγει κανείς finger food, σνακ και σάντουιτς ή ακόμα και ως διακοσμητικό σε διάφορες δημιουργίες. Αποτελείται από κολλαγόνο, φυσική πηγή πρωτεϊνών, νερό, σταφυλοσάκχαρο, ξανθίνη  και γλυκερόλη και μπορεί να είναι άχρωμα ή σε τέσσερα χρώματα: κόκκινο, πράσινο, κίτρινο και μαύρο.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο ΣΕΒΤ ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την προκήρυξη του “ECOTROPHELIA 2016”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ