ECOCITY: Πρόσκληση για ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

Πρόσκληση έστειλε το ECOCITY προς τα Γυμνάσια και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής των μεγάλων πόλεων της χώρας, για να δηλώσουν συμμετοχή στις Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY στη νέα περίοδο 2015-16. Στις εκστρατείες μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων, καθώς και ομάδες μαθητών από Σχολεία Ειδικής Αγωγής, από όλη τη χώρα.

Έργο τους είναι να ερευνήσουν τα προβλήματα, που προκαλούν οι συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους και οι συνθήκες που επικρατούν στην πόλη τους και επηρεάζουν την εικόνα των πόλεων της χώρας, ενώ προκαλούν εμποδισμό στην ελεύθερη προσβασιμότητα στο κέντρο τους.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις και να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους, που θα καταθέσουν στη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων με την παρουσία εκπροσώπων από τις Τοπικές Αρχές και τους Φορείς κάθε πόλης. Οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν σε όλες τις πόλεις που θα συμμετέχουν, στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα γίνεται η υποδοχή των Αιτήσεων Συμμετοχής, από την Γραμματεία των Εκστρατειών, ενώ πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr.

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να σταλεί στη διεύθυνση info@ecocity.gr, ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 210.6196757.

Αξιοσημείωτη είναι φέτος η συστράτευση των Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών, που εκπροσωπούνται στις Επιτροπές Οργάνωσης των Εκστρατειών. Συγκεκριμένα συμμετέχουν :

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, Εργαστήριο Ανάπτυξης και Προώθησης Χρηματοοικονομικών Προϊόντων και Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος και Τμήμα Mηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας & Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φυσικής Τομέας Φυσικής Περιβάλλοντος & Μετεωρολογίας  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου – Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Τομέας Πολεοδομίας & Χωροταξίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τμήμα Φυσικής Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής, Μονάδα Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Εναλλακτικών  Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας και Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής – Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Σχολή Οικονομίας & Διοίκησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.T. ΑΤΕΙ Πειραιά, Τμήμα Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος Εργ. Ατμ. Ρύπανσης & Περιβαλλοντικής Φυσικής ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ/ΕΚΕΤΑ, TEXNIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ/ΤΚΜ, MIO – ECSDE, ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΗ, Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ, ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΠΑΘΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η εκστρατεία ECOMOBILITY 2015-16 έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ OIKONOMIAΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ