CATCH 22: Μια συζήτηση για την εξέλιξη της πόλης

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στις 11:00, προσκαλεί το κοινό στην Ημερίδα “CATCH 22: Μια συζήτηση για την εξέλιξη της πόλης”, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Κτίριο Οδού Πειραιώς). Η Ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση των 22 σπουδαστικών προτάσεων γύρω από το ΚΠΙΣΝ με τίτλο “SITE EFFECTS – 22 προτάσεις” και θα περιλαμβάνει συζητήσεις και τοποθετήσεις σε θέματα αρχιτεκτονικής, αστικής ανάπτυξης και εξέλιξης.

Οι 6 ομιλητές, μέσα από τις τοποθετήσεις τους, θα ανοίξουν μία συζήτηση σχετικά με το μέλλον της πόλης και τις παραμέτρους που ορίζουν την «απάντησή» της απέναντι σε σημαντικά έργα, με στόχο να διερευνήσουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός πλαισίου κατευθύνσεων. Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από ζητήματα όπως, η εμπλοκή της αρχιτεκτονικής  στην εξέλιξη της πόλης, η πόλη ως αποτέλεσμα διαδράσεων, ο σχεδιασμός των προϋποθέσεων για το διαρκή μετασχηματισμό της πόλης, αλλά και  οι επενέργειες του ΚΠΙΣΝ στο αστικό τοπίο. Μετά το τέλος των τοποθετήσεων, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.

Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της έκθεσης “SITE EFFECTS – 22 προτάσεις”, στις 17:00 στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, οι Black Athena θα μεταδώσουν ζωντανά την εκπομπή τους από το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, σε ένα live set γεμάτο ηλεκτρονικούς και hip hop ήχους, αλλά και ένα 20λεπτο live με τους MCMXC.

Η έκθεση “SITE EFFECTS – 22 προτάσεις”, η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, περιλαμβάνει 22 προτάσεις από τελειόφοιτους της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), οι οποίες παρουσιάζονται μέσα από σχέδια και μακέτες. Μέσα από τις εργασίες τους, οι φοιτητές ερευνούν τις δυνατότητες και τα μυστικά που «κρύβει» ένα έργο όπως το ΚΠΙΣΝ, ονειρεύονται τη διαφορετική όψη της πόλης μέσα από το πρίσμα του έργου αυτού και προτείνουν την μετεξέλιξή της στον 21ο αιώνα.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ