ΜΕΓΑ: Εκστρατεία για την Άνοια

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, η 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα ελληνικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας Sani Sensitive, βρίσκονται για ακόμη μια φορά ανθρώπινα δίπλα στην Ώριμη Ηλικία της χώρας και στηρίζουν τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε μια μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την Άνοια. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εστιάζει στην υγεία της Τρίτης Ηλικίας αφού υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Ελλάδα.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης θα ταξιδέψει σε 25 πόλεις και νησιά της Ελλάδας, από ακριτικές περιοχές μέχρι μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους άνω των 60 ετών να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ μνήμης από ειδικευμένους επιστήμονες και να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα λάβουν χώρα ενημερωτικές ομιλίες στην κοινότητα σχετικά με τη νόσο καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια προς το προσωπικό των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Κ. Δήμτσας δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ώριμη ηλικία, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες. Κύριο μέλημά μας είναι να τους συμπαραστεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό και να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια. Αυτή τη δύσκολη εποχή, δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως η νόσος Alzheimer. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε συνεχώς δράσεις με διττό στόχο. Να βοηθήσουμε κατ αρχήν τα ίδια τα άτομα που αντιμετωπίζουν τη νόσο και επιπλέον να εκπαιδεύσουμε και να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που περιθάλπτουν τους ασθενείς με άνοια ώστε μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην φροντίδα που παρέχουν.»

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις περιοχές που θα επισκεφτεί η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Διδυμότειχο, Φλώρινα, Σύμη, Κως, Νίσυρος, Μαθράκι, Ερεικούσα, Οθωνοί, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος, Τήλος, Μυτιλήνη, Κάσος, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι κ.ά. Το πρόγραμμα ξεκινά τον Οκτώβριο από τη Χίο και σταδιακά θα επισκεφθεί όλους τους υπόλοιπους σταθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here