Μετρήσεις Ζωής από τη Novartis

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων στις πόλεις της Λαμίας, της Κοζάνης και του Ηρακλείου Κρήτης στο πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής» που διοργανώνει η Novartis Hellas. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά περισσότερες από 4.000 εξετάσεις σε τέσσερις θεραπευτικές κατηγορίες, όπου το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχτηκε τους πολίτες παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικούς ελέγχους.

Υπολογίζεται ότι το 1/3 των όσων προσήλθαν για εξετάσεις δεν είχαν πρόσβαση σε προληπτικούς ελέγχους κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. Στις περιπτώσεις που κρίθηκε σκόπιμο, το ιατρικό προσωπικό συνέστησε στους εξεταζόμενους να επισκεφθούν τον προσωπικό τους γιατρό.

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι οι εξής:

Αρτηριακή Πίεση

Οφθαλμολογικός έλεγχος                          

Σπιρομέτρηση                                              

Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη  

Το καινοτόμο πρόγραμμα της Novartis Hellas «Μετρήσεις Ζωής» δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν δωρεάν 16.000 εξετάσεις σε 7 πόλεις της Ελλάδας. Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τα τέλη Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται με τους ακόλουθους  σταθμούς:

3-4 Νοεμβρίου 2015, Πύργος – Αίθουσα Αποστολικής Διακονίας (έναντι Ι.Ν Αγ. Νικολάου)

9-10 Νοεμβρίου 2015, Σέρρες – Κτήριο Διοικητηρίου, Κ. Καραμανλή 36

2-4 Δεκεμβρίου 2015, Αθήνα – 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηναίων, Σόλωνος 78

8-9 Δεκεμβρίου 2015, Αιγάλεω – Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος

Οι «Μετρήσεις Ζωής» τελούν υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και πραγματοποιούνται με τη συνδρομή των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ