Mondelez: Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2020

Η Mondelēz International ανακοίνωσε τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη για το 2020, μια φιλόδοξη προσέγγιση για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρίας. Οι νέοι στόχοι περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη βιομηχανία ακολουθώντας επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, τον περιορισμό της αποψίλωσης των δασών εντός της αλυσίδας αγροτικών προμηθειών της, τη μείωση της κατανάλωσης νερού σε υψηλής προτεραιότητας περιοχές και τη μείωση των υλικών συσκευασίας.

Αξιοποιώντας τη θέση της ως η μεγαλύτερη εταιρία snacking παγκοσμίως, η Mondelēz International εστιάζει σε στόχους που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον, οι οποίοι παράλληλα βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και προσφέρουν το έναυσμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας, καθώς αξιοποιούν τους παγκόσμιους πόρους και το δίκτυο των συνεργατών της για να προωθήσουν σημαντικές αλλαγές.

Σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς, οι νέοι στόχοι εστιάζουν στη μείωση βασικών περιβαλλοντικών επιδράσεων, από την παραγωγή των πρώτων υλών μέχρι τη διανομή. Έως το 2020, η εταιρία:

  • Θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα μέσω των παρακάτω:
    • Υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων στόχων για τη μείωση εκπομπών CO2 στη βιομηχανία κατά 15%. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τρέχουσες προσεγγίσεις να τεθούν επιστημονικοί στόχοι στην παγκόσμια προσπάθεια για μείωση της κλιματικής αλλαγής χαμηλότερα από τους 2º C. Η εταιρία επίσης εφαρμόζει πιο αυστηρό σύστημα υπολογισμού των εκπομπών, και
    • Αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών σε βασικά αγροτικά προγράμματα, αρχικά του κακάο και του φοινικέλαιου. Η εταιρία θα μετρά και θα δημοσιεύει τα αποτελέσματα από τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.
  • Θα μειώσει το αποτύπωμα νερού, περιορίζοντας τη χρήση νερού στη βιομηχανία, με εστίαση σε περιοχές προτεραιότητας όπου οι πηγές νερού είναι λιγοστές. Στόχος είναι η μείωση κατά 10% σε αυτές τις περιοχές.
  • Θα μειώσει τα απορρίμματα περιορίζοντας κατά 65.000 τόνους τις συσκευασίες, χωρίς να συμβάλλει σε απορρίμματα τροφίμων.
  • Θα μειώσει τα συνολικά βιομηχανικά απορρίμματα κατά 20%.

Αποβλέποντας στην εξασφάλιση βασικών πρώτων υλών και στη διατήρηση των μικρών καλλιεργειών, η Mondelēz International θα συνεχίσει να επενδύει και να επεκτείνει το πρόγραμμα Cocoa Life που ενδυναμώνει 200.000 παραγωγούς κακάο σε έξι βασικές περιοχές, ενώ υποστηρίζει και τη βιώσιμη διάθεσή του. Επιπλέον, η εταιρία διατηρεί και επεκτείνει το πρόγραμμα σιταριού European Harmony σε ένα πρόγραμμα παγκόσμιας προσέγγισης.

Οι στόχοι αυτοί αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας Call for Well-being της Mondelēz International, μια πρωτοβουλία για δράση που εστιάζει σε τέσσερις τομείς, κρίσιμους για την υγεία και ευεξία του κόσμου μας, όπου η εταιρία μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο: τη βιώσιμη ανάπτυξη, το υπεύθυνο snacking, τις κοινότητες και την ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ