DEREE: Εκδηλώσεις με θέμα τα ναυτιλιακά και τον τουρισμό

Το School of Business του DEREEThe American College of Greece διοργανώνει για το μήνα Νοέμβριο έξι εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσουν σημαντικές προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον επαγγελματικό κόσμο των επιχειρήσεων. Κάθε μία από τις εκδηλώσεις θα εστιάσει σε έναν τομέα επιχειρηματικότητας, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέσα από διαφορετικές προοπτικές.  Οι εκδηλώσεις, που είναι ανοιχτές στο κοινό, θα δώσουν την ευκαιρία σε φοιτητές του DEREE και υποψήφιους φοιτητές να μάθουν περισσότερα για κάθε επιχειρηματικό κλάδο και να ενημερωθούν για τα νέα προπτυχιακά προγράμματα του DEREE στους αντίστοιχους τομείς.

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, 17:30 – 20:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση, με θέμα το Shipping Management, που εντάχθηκε φέτος ως αυτόνομο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στα προπτυχιακά του DEREE. Μετά τη σύντομη παρουσίαση του προγράμματος, θα ακολουθήσει συζήτηση με διακεκριμένους επιχειρηματίες του χώρου με θέμα την καριέρα και τις επαγγελματικές ευκαιρίες στον χώρο των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, έναν τομέα ιδιαίτερα δυναμικό για τη χώρα μας. Το πάνελ θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τον Γιώργο Λογοθέτη, CFO της George Moundreas & Co., τον Πάνο Ζαχαριάδη, Technical Fleet Director της Atlantic Bulk Carriers και τον καπετάνιο Ιωάννη Κεχαγιά, CEO της White Sea Navigation SA. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Ηλίας Μπίσσιας.

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, 14:00 – 16:00, το ακαδημαϊκό τμήμα International Business του DEREE φιλοξενεί τον καθηγητή Οικονομικών του πανεπιστημίου Auburn, Δρ. Henry Thompson, που θα παραδώσει δύο διαλέξεις: η πρώτη θα εστιάσει στα οικονομικά του ελληνικού τουριστικού τομέα, ενώ η δεύτερη αφορά τη συνάρτηση παραγωγής στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1951 και μετά.

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, 17:00 – 20:00,  θα πραγματοποιηθεί ένα «μίνι» συνέδριο για τον τουρισμό, με θέμα τις διαφορετικές στρατηγικές και σύγχρονες πρακτικές στη διαχείριση τουριστικών επιχειρήσεων. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Ρέτσο, που θα μιλήσει για την πρόσφατη στρατηγική τουρισμού στη χώρα, ενώ διακεκριμένοι ομιλητές θα εστιάσουν στην μετάβαση από τις σπουδές τουρισμού στην αγορά, στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία προώθησης και σε νέες μορφές τουρισμού που μπορεί να αναπτυχθούν στην Ελλάδα.

Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, 17:30 – 20:30,  η σκυτάλη περνά σε έναν ακόμη σημαντικό επιχειρηματικό κλάδο με ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, σε αυτόν της Διοίκησης Μονάδων Υγείας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το νέο προπτυχιακό ακαδημαϊκό πρόγραμμα του DEREE, Health Care Management. Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Δρ. Brenda Wolf, πρόεδρος και CEO του νοσοκομείου για παιδιά στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, La Rabida Children’s Hospital, σε παρουσίαση μέσω Skype. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και στους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του πάνελ.

Την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 17:30 – 20:30, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης ακόμη ενός νέου προπτυχιακού προγράμματος του DEREE, του Logistics and Supply Chain Management. Καθηγητές και προσωπικότητες του χώρου θα συζητήσουν για τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του εμπορίου και για τις δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα των μεταφορών και του εφοδιασμού, καθώς και για τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες ή προκλήσεις του κλάδου. Ανάμεσά τους, η Πέγκυ Βελλιώτου,  Partner, Advisory, KPMG Advisors SA, ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Engagement Manager, McKenzie & Co. και ο Δημήτρης Παπανικολάου, Supply Chain Director GR&CY, Coca Cola.

Τέλος, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, 17:30 – 20:30, η σειρά των εκδηλώσεων του DEREE School of Business θα κλείσει με μία εκδήλωση για τα χρηματοοικονομικά, έναν κλάδο που διδάσκεται από φέτος ως αυτόνομο προπτυχιακό πρόγραμμα στο DEREE με το νέο, ιδιαίτερα απαιτητικό και εξειδικευμένο BSc Finance.

Οι εκδηλώσεις της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του DEREE θα δώσουν την ευκαιρία στους φοιτητές να ενημερωθούν για τις τάσεις της σύγχρονης αγοράς και να αντιληφθούν πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα του σήμερα, μέσα από τα μάτια διακεκριμένων επιχειρηματιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ