Στην κορυφή εθνική ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο

Με πολλά χαμόγελα, συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και ηθικής ικανοποίησης επέστρεψε η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο, η οποία κατάκτησε την πρώτη θέση.
Οι πρωταγωνιστές του τουρνουά συμμετείχαν για πρώτη φορά με τα χρώματα της Ελλάδας στο  Four Nations Cup 2012 στη Fontanafredda της Ιταλίας και κατάφεραν να ανεβάσουν την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους!

Η νεοσύστατη Εθνική Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο υπερίσχυσε και στους τέσσερις αγώνες που συμμετείχε, κατακτώντας την κορυφή. Συγκεκριμένα στον πρώτο αγώνα η Ελλάδα νίκησε την Ουκρανία με σκορ 41- 17, στο δεύτερο αγώνα η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με την  Αυστρία, την οποία κέρδισε με 11 πόντους με σκορ 34 – 45. Στον τρίτο αγώνα η Ελλάδα νίκησε την Ιταλία με σκορ 39-49 και το τουρνουά έκλεισε με τον τελικό Ελλάδα – Αυστρία 42-34.

Στην πραγματοποίηση της αποστολής συνέβαλε η HSBC Ελλάδος που υποστηρίζει το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Άλλη Όψη» (www.alli-opsi.gr) και χορήγησε την πρωτοεμφανιζόμενη Εθνική Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο. Η αποστολή οργανώθηκε και συντονίστηκε από την Άλλη Όψη και ήταν υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ). Μετά από ενάμιση χρόνο σκληρής δουλειάς, η πρωτοβουλία της Άλλης Όψης για την προώθηση και ανάπτυξη του Ράγκμπι με Αμαξίδιο έδωσε ακόμα περισσότερους καρπούς.

Ο αθλητής Θοδωρής Σαμωνάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και συγκινημένοι που καταφέραμε να ανεβάσουμε την Ελλάδα στην κορυφή. Ευχαριστούμε πολύ σε όσους πίστεψαν σε εμάς», ενώ ο συναθλητής Γιώργος Βουργάνας συμπλήρωσε: «Ζήσαμε μοναδικές στιγμές, για εμάς πέρα από την πρωτιά που κατακτήσαμε, σημασία έχει ότι καταφέραμε να αγωνιστούμε με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Ευχαριστούμε την Άλλη Όψη και την Ομοσπονδία για την υποστήριξη, καθώς και την HSBC για την ευκαιρία που μας έδωσε να αγωνιστούμε διεθνώς».

Η Τόνια Πέτροβιτς, Public Affairs & Communications Manager, HSBC Ελλάδος, αφού συνεχάρη την Εθνική μας Ομάδα που κατάφερε να  σηκώσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση, εξέφρασε το θαυμασμό και την εκτίμησή της απέναντι τους αθλητές που με επιμονή και θάρρος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό καθώς και τους συνοδούς που εθελοντικά υποστηρίζουν και βοηθούν τους αθλητές. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αισθανόμαστε βαθιά συγκίνηση που συμβάλαμε στην επίτευξη αυτής της αποστολής. Ευχόμαστε η ομάδα αυτή να αποτελέσει παράδειγμα και να ενθαρρύνει και άλλα άτομα με τετραπληγία να συμμετέχουν σε αντίστοιχες δραστηριότητες».

Η Μαργαρίτα Γεωργίου από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Άλλη Όψη» και υπεύθυνη της αποστολής, αφού ευχαρίστησε την HSBC για την πολύτιμη υποστήριξη της τόσο σε οικονομικό όσο και σε εθελοντικό επίπεδο δήλωσε σχετικά: «Θέλω να συγχαρώ όλη την αποστολή που ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή και μας χάρισε μοναδικές στιγμές χαράς, συγκίνησης και θαυμασμού» και έκλεισε ευχόμενη αντίστοιχες επιτυχίες και στο μέλλον.

Ο Γεώργιος Φουντουλάκης, Πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, αφού συνεχάρη την Εθνική Ομάδα για τη σπουδαία εκπροσώπηση, ευχαρίστησε με τη σειρά του τόσο την HSBC όσο και την «Άλλη Όψη» και ανέφερε: «Με την πολύτιμη συνεργασία της HSBC και του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Άλλη Όψη» καταφέραμε να αγωνιστεί για πρώτη φορά η Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο ως εθνική ομάδα εκπροσωπώντας επίσημα την Ελλάδα» και έκλεισε ευελπιστώντας σε μελλοντικές συνεργασίες αντίστοιχου ενδιαφέροντος.

Η σύνθεση της Εθνικής Ομάδας Ράγκμπι με αμαξίδιο είναι:
Προπονητής: Alvarez Alfredo,
Παίκτες με αλφαβητική σειρά:
Rassa Eriond, Βιδινιώτης Ηλίας, Βουργάνας Γιώργος, Γαληνάκης Αλέξανδρος, Καραγιάννης Κώστας, Μακρής Γιώργος, Πανούσης Νίκος, Παπαδημητρίου Φάνης, Πιτσίνιαγκας Παναγιώτης, Σαμωνάς Θεόδωρος, Τσιρόπουλος Δημήτρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ