Μύλοι Λούλη: Συνολικά… υπεύθυνη

Τη δέσμευσή της στην υπευθυνότητα αποδεικνύει έμπρακτα η Μύλοι Λούλη.

 

Απολογισμός υπευθυνότητας

Φέτος η Mύλοι Λούλη για πρώτη φορά και στο πλαίσιο της ανάληψης νέων σημαντικών πρωτοβουλιών εξέδωσε την πρώτη  Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI G4, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.loulismills.gr

Εδώ και 230 χρόνια η Μύλοι Λούλη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, με όραμα να προπορεύεται με ήθος και καινοτομία, ενώ παράλληλα φροντίζει να παράγει συνεχώς αξία για τους πελάτες με σεβασμό στις αρχές και στην παράδοσή της.

Από τον απολογισμό ξεχωρίζουν κάποιες δράσεις της εταιρείας που προϋποθέτουν διαρκή δέσμευση και κατοχυρώνουν την ηγετική θέση της Μύλοι Λούλη στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας.

 

Υπεύθυνο Λιανεμπόριο – Η αλυσίδα της Υπευθυνότητας

Στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης και κάλυψης των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των καταναλωτών που αναζητούν ισορροπημένη διατροφή, η Μύλοι Λούλη λάνσαρε στην αγορά το αλεύρι ολικής άλεσης ΖΗΝ από δίκοκκο σιτάρι. Η πρώτη ύλη προέρχεται από ελληνικό σπόρο, που παράγεται συμβολαιακά σε συνεργασία με  Έλληνες παραγωγούς και αλέθεται με παραδοσιακό τρόπο στην ειδική ξεχωριστή γραμμή πετρόμυλου, για να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Επίσης, ευρισκόμενοι στο πλευρό των καταναλωτών με ιδιαίτερες ανάγκες, η Μύλοι Λούλη προσφέρει εδώ και χρόνια στην αγορά άλευρα χωρίς γλουτένη, τα οποία εγγυώνται σίγουρο και γευστικό αποτέλεσμα, ενώ είναι απόλυτα ασφαλή για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη. Παράλληλα, έχει εκδώσει και είναι στη διάθεση των καταναλωτών δωρεάν βιβλιαράκια συνταγών αλλά και πλήθος συνταγών στην ανανεωμένη ιστοσελίδα www.alevri.com. Επιπλέον, η Μύλοι Λούλη χορήγησε την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου βιβλίου συνταγών χωρίς γλουτένη από τον Εκδοτικό Οίκο Μίνωας, που απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

 

Συμβολαιακή καλλιέργεια – Ένα άλλο «Κοινωνικό συμβόλαιο»

Στο πλαίσιο των πρακτικών προμηθειών, ξεχωρίζει το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, που υλοποιεί εδώ και δύο χρόνια η Μύλοι Λούλη σε συνεργασία με τον όμιλο Τράπεζας Πειραιώς.

Η Μύλοι Λούλη, με σαφή προσανατολισμό στην ελληνική αγορά και τον  Έλληνα παραγωγό, από το 2013 υλοποιεί το δικό της πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας, για την υλοποίηση του οποίου ήταν απαραίτητη εκτός από τη δημιουργία ξεχωριστής ομάδας και η επάνδρωσή της με γεωπόνο.

Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η ενίσχυση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και αφετέρου η εξασφάλιση για τις ανάγκες της Μύλοι Λούλη όλο και μεγαλύτερων ποσοτήτων ελληνικών, υψηλής ποιότητας, σιτηρών.

Η εταιρεία φροντίζει μέσω του προγράμματος τη διασφάλιση των χρημάτων της παραγωγής του και την προσφορά γνώσης στους παραγωγούς για τη βελτίωση της ποιότητας των σιτηρών αλλά και τη χρήση ειδικών σπόρων για την παραγωγή ειδικών τύπων όπως τα βιολογικά και τα αρχαία δίκκοκα σιτηρά (ΖΗΝ). Από την αρχή του προγράμματος, το 2013, μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 273 παραγωγοί και έχουν καλλιεργηθεί 20.000 στρέμματα.

 

Αναδημοσίευση από το Τεύχος 52 του CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ