​«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για 60 παιδιά»

Με σύνθημα «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 60 ΠΑΙΔΙΑ. ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε πρόσφατα Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην οποία παρουσίασε την τεράστια κινητοποίηση που ξεκινά πανελλαδικά για την εξεύρεση πόρων με στόχο τη στελέχωση και λειτουργία δύο νέων σπιτιών για 60 παιδιά!

Τα σπίτια σε Αίγιο και Αγρίνιο είναι έτοιμα και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: «Πιστεύουμε ότι Όλοι Μαζί μπορούμε να στελεχώσουμε & να λειτουργήσουμε τα δύο αυτά νέα σπίτια και να επιτύχουμε έναν ακόμα στόχο, την ΑΣΦΑΛΕΙΑ 60 παιδιών, που σήμερα κινδυνεύουν! Καλώ όλους Εσάς που διαχρονικά είστε συνοδοιπόροι μας, να συμβάλλετε στη νέα αυτή προσπάθεια, στηρίζοντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την κα. Αρβανίτη Ισαβέλλα για το σπίτι στο Αίγιο καθώς και το Δήμο Αγρινίου και την τοπική κοινωνία για το σπίτι που μας παραχώρησαν στο Αγρίνιο. Είναι σημαντικό ότι παρά τις δυσχερείς συνθήκες εμπιστεύτηκαν και προσέφεραν στο Χαμόγελο τους δύο αυτούς χώρους. Σήμερα, στα 11 σπίτια μας μεγαλώνουν 284 παιδιά, διαφόρων ηλικιών έχοντας πάντα δίπλα τους εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που με αγάπη, σεβασμό και συνέπεια αντιμετωπίζει  κάθε παιδί εξατομικευμένα».

Την τεράστια ανάγκη για τη λειτουργία των δύο νέων σπιτιών επιβεβαίωσαν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, βάσει των οποίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2011, οι κλήσεις που αφορούσαν σε αιτήματα φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο αυξήθηκαν κατά 60%, ενώ οι κλήσεις που αφορούσαν σε καταγγελίες για κακοποίηση/παραμέληση παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις, παράνομη διακίνηση/trafficking αυξήθηκαν κατά 22%. Καθοριστικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λόγω έλλειψης χώρων από 1/01/2011 έως και 15/06/2012 δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα των Εισαγγελικών αρχών για τη φιλοξενία σε 231 παιδιά, ενώ από το 2002 δεν έχουμε ανταποκριθεί σε συνολικά 1278 παιδιά!

Στα προβλήματα στον τομέα της πρόνοιας και την αγωνία των Εισαγγελέων για την εύρεση κατάλληλων χώρων φιλοξενίας παιδιών θυμάτων, αναφέρθηκε η τ. Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών κα. Μυλωνά που όπως δήλωσε «Μετά από έρευνα κατέληξα στο ότι δεν υπάρχει καλύτερη δομή φιλοξενίας στην Ελλάδα από το Χαμόγελο». Παράλληλα, ο τ. Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μαρκής, δήλωσε: «ο τρόπος λειτουργίας των σπιτιών του Χαμόγελου είναι ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην Ελληνική Κοινωνία. Η άμεση λειτουργία των δύο σπιτιών είναι επιβεβλημένη».

Κατά τη συνέντευξη παρουσιάστηκε και η καμπάνια «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 60 ΠΑΙΔΙΑ. ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ», που σχεδίασε δωρεάν για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η εταιρεία ASHLEY WORLD GROUP και ζητήθηκε η συμβολή όλων των ΜΜΕ πανελλαδικά για να μεταφερθεί το μήνυμα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την Έλλη και τον Αλέξανδρο, δύο ενήλικα πλέον παιδιά μας, που με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησαν για την οικογένειά τους, «το Χαμόγελο», την καθημερινότητα και τη ζωή τους στα σπίτια! Χαρακτηριστικά, ο Αλέξανδρος δήλωσε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που το Χαμόγελο προσπαθεί να δώσει την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά να κάνουν όνειρα, να έχουν στόχους -και το πιο απλό για κάποιους- να έχουν καθαρά ρούχα, δικά τους παιχνίδια, όπως έγινε με εμένα!». Η Έλλη είπε: «στο Χαμόγελο ένιωσα ασφάλεια, φροντίδα, αγάπη. Σήμερα βρίσκομαι εδώ χωρίς να ντρέπομαι και ευχαριστώ για αυτό τους ανθρώπους που με μεγάλωσαν! Είμαστε οικογένεια!».

Φωτογραφικό υλικό, στατιστικά στοιχεία και η καμπάνια στο www.hamogelo.gr/48.1/Press-K

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ