ΤΕΜΕΣ: Ξεκινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Έχοντας επιτύχει μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη κιόλας χρονιά, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας» διοργανώνεται φέτος για 5η συνεχή χρονιά, ξεκινώντας στις αρχές Νοεμβρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στην ΤΕΜΕΣ, φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει γνωρίσει ευρεία αποδοχή από τα σχολεία της Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο Navarino Natura Hall, που βρίσκεται στο Navarino Dunes της Costa Navarino και έχει αγκαλιαστεί θερμά από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, με περισσότερες από 3.000 συμμετοχές έως σήμερα. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικών σχολείων, καθώς και σε όλες τις τάξεις Γυμνασίων της Μεσσηνίας.

Μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της αειφορίας και γνωρίζουν τη μοναδική Μεσσηνιακή φύση και την ιστορία της περιοχής. Οι ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες εντάσσονται στη διδακτική ύλη των σχολείων και αφορούν στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, στο πλούσιο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και στην κλιματική αλλαγή.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε ομαδικά πειράματα ή πειράματα επίδειξης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη με τον πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ενεργητική και το ενδιαφέρον ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που αποτυπώνεται στη συνέχεια μέσα από ζωγραφική, κείμενα, κολάζ και άλλες κατασκευές, που δημιουργούν οι μαθητές μετά την εμπειρία τους εμπνεόμενοι από όσα τους έκαναν εντύπωση από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έως τα παγκόσμια φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Αυτήν την εμπειρία μεταφέρουν στη συνέχεια στις οικογένειες και τους φίλους τους και γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την προστασία και την ανάδειξη  του τόπου τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ