ΕΕΑΑ: Ανακύκλωσε 6 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών στον 33ο Μαραθώνιο

H Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με αφορμή τη διεξαγωγή του 33ου Κλασικού Μαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συνέβαλε στο να αποκτήσει η φετινή διοργάνωση μία ισχυρή περιβαλλοντική ταυτότητα.

Ειδικότερα, η ΕΕΑΑ στήριξε για 7η συνεχή χρονιά το θεσμό του Κλασικού Μαραθωνίου αναλαμβάνοντας την αποκομιδή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, που χρησιμοποιήθηκαν από τους διαγωνιζόμενους δρομείς και τους θεατές και προβάλλοντας το μήνυμα της Ανακύκλωσης. Η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας έγινε στο πλαίσιο του επίσημου εθελοντικού Προγράμματος Ανακύκλωσης του Μαραθωνίου από τους εθελοντές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο», αλλά κι άλλους εθελοντές που δραστηριοποιήθηκαν στη  σημαντική αυτή διοργάνωση.

Επίσης, η ΕΕΑΑ συμμετείχε στην εκδήλωση με  ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο απέναντι από το Παναθηναϊκό στάδιο στο «χωριό των χορηγών». Εκεί, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό για την ορθή χρήση του μπλε κάδου/μπλε κώδωνα και τη σημασία της ανακύκλωσης, με τη χρήση διαδραστικών  παιχνιδιών που προβάλουν τα οφέλη της ανακύκλωσης.  Στο χώρο τοποθετήθηκαν και ειδικοί μπλε κάδοι για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Το αποτέλεσμα αυτής της οργανωμένης δράσης  ήταν η συλλογή περίπου 6 τόνων υλικών συσκευασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here