Sustainable Greece 2020: Παρουσίαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Τον Οκτώβριο ξεκίνησε η επίσημη παρουσίαση της Πρωτοβουλίας για μια Βιώσιμη Ελλάδα 2020 σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συμμετοχή στο συνέδριο του European Sustainable Development Network (ESDN) στο Λουξεμβούργο, καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο του Global Compact των Ηνωμένων Εθνών στο Βερολίνο, ενώ για τον μήνα  Νοέμβριο έχει προγραμματισθεί η παρουσίαση της Πρωτοβουλίας στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Enterprise 2020 Summit που διοργανώνει το CSREUROPE στις Βρυξέλλες.

Στόχος της συμμετοχής σε διεθνή forum είναι να υπογραμμιστεί η συνολική προσπάθεια που πραγματοποιείται μέσω της Πρωτοβουλίας και των οργανισμών που συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν σε ότι αφορά την αλλαγή της εικόνας της χώρας μας στα θέματα που άπτονται της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Κατά τη διάρκεια των συνεδρίων δίνεται η ευκαιρία παρουσίασης της Πρωτοβουλίας για μια Βιώσιμη Ελλάδα 2020 ως ένα παράδειγμα πολυσυμμετοχικού διαλόγου και εμπλοκής συμμετόχων με στόχο την προώθηση του μοντέλου της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο και της παρουσίασης των  φορέων και των  εταιριών που πρωτοστατούν στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα ως  ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Ειδικότερα στο συνέδριο του UN Global Compact στο Βερολίνο, το  QualityNet Foundation, ως φορέας υλοποίησης της Πρωτοβουλίας για μια Βιώσιμη Ελλάδα 2020 (Sustainable Greece 2020), συμμετείχε με  παρουσίαση με  επίσημο περίπτερο στο χώρο του συνεδρίου, σε συνεργασία με το στρατηγικό εταίρο της Πρωτοβουλίας, το German Council for Sustainable Development (RNE), Θεσμικό φορέα της Γερμανικής κυβέρνησης για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τη στενή συνεργασία των δύο οργανισμών υπογράμμισε η ίδια Prof. Dr. Lucia Reisch, μέλος του German Council for Sustainable Development (RNE) κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου πάνελ του συνεδρίου το οποίο και συντόνισε, αναφέροντας πως μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας που έχουν οι δύο Οργανισμοί RΝΕ & QNF, ιδιαίτερα αναφορικά με τον Ευρωπαικό Κώδικα Βιωσιμότητας, παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας μιας ευρύτερης πλατφόρμας προώθησης της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Prof. Dr. Lucia Reisch υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως το QualityNet Foundation είναι ο οργανισμός που προσαρμόζει τον Κώδικα Βιωσιμότητας σε εθνικό επίπεδο με τη δημιουργία του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας.

Παράλληλα, η project manager του RNE, κ. Yvonne Zwick, κατά την παρουσίασή της σε ειδικό break out session του συνεδρίου αναφορικά με το θέμα της δημοσιοποίησης μη οικονομικών στοιχείων, σύμφωνα και με την αντίστοιχη Οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί διεξοδικότερα στα οφέλη και στα χαρακτηριστικά του Κώδικα Βιωσιμότητας, ως εργαλείου διαφάνειας και αυτοδέσμευσης των οργανισμών . Ένα εργαλείο που υποστηρίζει τις εταιρίες στην ανταπόκριση τους στην Ευρωπαική Οδηγία και που επιτρέπει σε εταιρίες ανεξαρτήτου μεγέθους να αναπτύξουν πολιτικές Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ