« Χαμόγελο του Παιδιού»: Oρθώνει τοίχο ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, υλοποίησε από την 1η Νοεμβρίου έως και την 19η Νοεμβρίου 2015, σε εθνικό επίπεδο εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών ενάντια στα φαινόμενα Βίας κατά των Παιδιών,υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, σε διεθνή εκστρατεία ενάντια στο φαινόμενο μαζί με άλλους 63 φορείς από 38 κράτη.

Η εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης κορυφώθηκε στις 19 Νοεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Πύργο, Κόρινθο, Κέρκυρα, Χαλκίδα, Αγρίνιο και Χανιά όπου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και του Stoiximan.gr, μαθητές όρθωσαν τοίχο ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών γράφοντας μηνύματα υποστήριξης σε κάθε παιδί θύμα. Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φιλοξενήθηκε το Τούνελ της Καταπίεσης (Tunnel of Oppression ) του Δημήτρη Πλαβούκου όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι αναπαραστάσεων βίας, καταπίεσης, ρατσισμού και διάκρισης.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος παρουσιάσε την πραγματικότητα για κάθε παιδί θύμα Κακοποίησης στην Ελλάδα σήμερα. “Εκατοντάδες παιδιά σήμερα κακοποιούνται από το σύστημα εξαιτίας της Έλλειψης χώρων φιλοξενίας, της Υπολειτουργίας ιδρυμάτων λόγω έλλειψης πόρων, της έλλειψης Εισαγγελέων Ανηλίκων πανελλαδικά, της καθυστέρησης διερεύνησης των καταγγελιών κακοποίησης. Παράλληλα παιδιά θύματα παραμένουν στα Νοσοκομεία, βρέφη εγκαταλείπονται σε Μαιευτικές Κλινικές, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των παιδιών που είτε επιστρέφουν στο περιβάλλον όπου κακοποιούνταν ή πιθανά δεν απομακρύνονται ποτέ από αυτό. Τεράστιες όμως και οι ελλείψεις στον τομέα της ψυχικής υγείας σε επίπεδο υποστήριξης παιδιών θυμάτων.

Θα ήθελα κλείνοντας να τονίσω ότι θα πρέπει όλοι να θωρακίσουμε τα παιδιά μας, μαθαίνοντάς τους τι σημαίνει κακοποίηση, πως μπορούν να προφυλαχθούν και ποια είναι τα δικαιώματά τους. Κινδυνεύουμε να συνηθίσουμε ακόμα και την Κακοποίηση των παιδιών μας όπως τόσα άλλα που πλέον έχουμε αποδεχτεί”.

Ο κ. Γιώργος Κυπραίος, εκπροσωπώντας το Stoiximan.gr δήλωσε: «Σήμερα, 19 Νοεμβρίου, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν και να εκφραστούν προβληματισμοί και παραδοχές, να διατυπωθούν στοιχεία που αφορούν στην παιδική κακοποίηση  και άλλων μορφών βίας στις οποίες αδικαιολόγητα υπόκεινται τα παιδιά. Όμως πέρα από αυτό, η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει πως υπάρχουν πάντα άνθρωποι που στέκονται με όλες τους τις δυνάμεις και με αγόγγυστες προσπάθειες στο πλευρό κάθε παιδιού που χρειάζεται και αναζητά βοήθεια. Η συμβολή του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε θέματα που άπτονται της παιδικής κακοποίησης είναι αδιαμφισβήτητη. Με αποστολή του να προσφέρει χαμόγελα στα παιδιά και στις οικογένειές του, λειτουργεί προληπτικά, παρεμβατικά και θεραπευτικά με στόχο την αποδυνάμωση και καταπολέμηση φαινομένων βίας. Εμείς στη Stoiximan, έχουμε αγκαλιάσει και επιμένουμε να υποστηρίζουμε  οργανισμούς που έχουν ως πρωταγωνιστές  μικρούς ήρωες. Έχοντας δημιουργήσει το «Τρίποντο Αγάπης» ενισχύοντας  το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνεχίζουμε να αποτελούμε μέρος αυτής της προσπάθειας που μας βρίσκει πάντα μέτοχους για τον πιο δυνατό σκοπό, αυτό της ενημέρωσης  των πολιτών ενάντια στα φαινόμενα Βίας κατά των Παιδιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here