Παρουσιάστηκαν τα Βραβεία UNICEF 2015

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η UNICEF παρουσιάζει την έκθεση, «Για κάθε παιδί, μια δίκαιη ευκαιρία: Η υπόσχεση για ισότητα» που δείχνει ότι ο κόσμος παραμένει ιδιαίτερα άδικος απέναντι στα φτωχότερα και τα πλέον μειονεκτούντα παιδιά παρά τις σημαντικές προόδους από τότε που υιοθετήθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989. Σήμερα στην Ευρώπη, τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών είναι τα πλέον μειονεκτούντα σε σχέση με όλα τα άλλα παιδιά.

«Κάποια έχουν γνωρίσει μόνο τον τρόμο και την τραγωδία, την αδικία και την ανισότητα όλη τους τη ζωή, γι’ αυτό δεν είναι περίεργο ότι πάνω από 200.000 παιδιά διακινδύνευσαν τη ζωή τους αυτή τη χρονιά για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη», δήλωσε η Marie-Pierre Poirier, Ειδική Συντονίστρια της UNICEF για την Προσφύγική και Μεταναστευτική Κρίση στην Ευρώπη. «Είναι θύματα περιστάσεων πέρα από τον έλεγχό τους, δεν θα πρέπει να θυματοποιηθούν πάλι και να αντιμετωπίσουν νέα εμπόδια – κλειστά σύνορα, κλειστά σχολεία, κλειστά σπίτια. Το σωστό είναι να τους δοθεί μια δίκαιη ευκαιρία σε μια νέα ζωή.».

Στο πλαίσιο αυτό η UNICEF Ελλάδος παρουσιάζει τα Βραβεία UNICEF 2015 που απονέμονται σε εξέχουσες προσωπικότητες και φορείς της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού και σε σχολεία που ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα του παιδιού που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Βραβεύεται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και διαχρονικά, για τη διάσωση/προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών με το «Βραβείο Λάμπρος Κανελλόπουλος» στη μνήμη του Λάμπρου Κανελλόπουλου.

Βραβεύεται η Μαρί Κυριακού, για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και την προώθηση των δικαιωμάτων τους μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Με Αγάπη».

Το Ειδικό Βραβείο «Νίκος Αναλυτής» απονέμεται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας από την Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Στην τελετή απονομής στη Στοά του Βιβλίου που συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας συμμετέχουν: ο Υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο Α΄ Υπαρχηγός Λιμενικού Αθανάσιος Χονδρονάσιος, ο Β΄ Υπαρχηγός Λιμενικού Νίκος Πατρινός, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, η εθελόντρια της UNICEF, ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων STAR, Λόλα Νταϊφά, αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού και ο ποδοσφαιριστής Αλμπέρτο Μποτία, και τα παιδιά του σχολείου Muntin Nayon που στηρίζει τη UNICEF και στέλνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα στα προσφυγόπουλα. Η Αντιπρόεδρος της UNICEF Σοφία Τζιτζίκου και ο Γενικός Διευθυντής Ηλίας Λυμπέρης παρουσιάζουν στοιχεία της έκθεσης της UNICEF και τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την τρέχουσα προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και τις σχετικές δράσεις της UNICEF.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here