ΤΙΤΑΝ: Ολοκληρώθηκε εικαστικό project

Το εικαστικό project υλοποιήθηκε τμηματικά από την εταιρεία MWC graffiti and design, από τους graffiti artists Βασίλη (Reb) και Χρήστο Γαλαζούλα. Οι καλλιτέχνες σε διάρκεια 53 ημερών πλήρους εργασίας κάλυψαν μια επιφάνεια συνολικού εμβαδού που ξεπερνά τα 2.000 , από άκρη σε άκρη (end to end, top to bottom).

Στόχος αυτής της πρωτότυπης εικαστικής παρέμβασης ήταν η δημιουργία ενός εικαστικού πεδίου μέσα από το οποίο θα συνομιλούσε το φυσικό με το βιομηχανικό περιβάλλον. Με γνώμονα αυτό το διάλογο, οι δημιουργοί επεξεργάστηκαν διάφορες προτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το μέγιστο της διαθέσιμης επιφάνειας. Η επιλογή της τελικής πρότασης έγινε πολυσυμμετοχικά από ομάδα εργαζομένων της ΤΙΤΑΝ.

Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε είναι μεικτή, με χρήση σπρέι και ακρυλικών χρωμάτων. Εμπεριέχει στοιχεία εικονογράφησης με ambient διάθεση – ενώ ιδιαίτερα εμφανής είναι η χαρακτηριστική γραφή του σπρέι.

Η σύνθεση έχει την εγγύηση της υπογραφής του graffiti artist Reb και περιγράφει με ονειρικό τρόπο τον αέναο κύκλο του νερού, ως κύριο στοιχείο, που μας ταξιδεύει στα υψομετρικά επίπεδα, το γεωγραφικό ανάγλυφο και τις εποχές του χρόνου, εν μέσω ενός φανταστικού – ίσως Ελληνικού – τοπίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει αναφερθεί, από κάποια αξιόπιστη πηγή, έργο ανάλογου μεγέθους και έκτασης με συνεχόμενο σχέδιο γεμάτο χρώμα σε βιομηχανικό χώρο που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Η πρώτη παρουσίαση του εντυπωσιακού graffiti mural έγινε στις 20-22 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες που το υλοποίησαν. Παράλληλα ενημερώθηκαν για την παραγωγή τσιμέντου και τη λειτουργία του Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στη Νέα Ευκαρπία, με αναφορές στην ιστορία του Εργοστασίου και του ομίλου ΤΙΤΑΝ, καθώς και στην πλήρη ανακαίνιση του Εργοστασίου το 2003.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here