Nestle: Υποστήριξε μελέτη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

Η Nestlé Ελλάς στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Παιδιά όλο Υγεία», και ολοκληρώνοντας μια γόνιμη τριετή συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, υποστήριξε έρευνα με τίτλο «Μελέτη επίδρασης του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου στην ανάπτυξη των παιδιών στο Νομό Θεσσαλονίκης».  Η έρευνα που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής υπό την εποπτεία του καθηγητή Λάμπρου Συντώση, είχε ως στόχο τη διερεύνηση των αλλαγών στη σωματική διάπλαση, τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα των μαθητών με έμφαση στο διάστημα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και τη συσχέτισή τους με κοινωνικοοικονομικούς δείκτες.

Η έρευνα αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης μελέτης που είχε παρουσιαστεί το 2014 για την περιοχή της Αττικής, και μελετά την «πρωτεύουσα» της Βόρειας Ελλαδας, καθώς αποτελεί και αυτή μια ετερογενή περιοχή, όσον αφορά στην ποικιλομορφία εθνικοτήτων που κατοικούν σε αυτή, ενώ αντιπροσωπεύει το αμέσως μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών της Ελλάδας μετά από την Αττική.

«Πεποίθησή μας στη Nestlé είναι ότι οι καλές διατροφικές συνήθειες χτίζονται από την αρχή της ζωής μας και μας συνοδεύουν σε όλη τη συνέχεια. Συνεπώς, η γνώση γύρω από το τι τρώνε τα παιδιά μας μπορεί να προσφέρει πολύτιμα συμπεράσματα έτσι ώστε και η διατροφική εκπαίδευση να είναι στοχευμένη και αποτελεσματική» σημείωσε σχετικά η Αγγελική Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων της Nestle Ελλάς και συνέχισε: «Μέσα από το πρόγραμμα ‘Παιδιά Όλο Υγεία’ έχουμε από το 2009 αγγίξει μέχρι σήμερα περισσότερα από 110.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Εντάσσοντας και τη δεύτερη πολυπληθέστερη περιοχή της χώρας στην πρωτοποριακή έρευνα που υλοποίησε η ομάδα του καθηγητή Λάμπρου Συντώση μας παρέχεται πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και τη φυσική δραστηριότητα των μαθητών μας τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης. Η δράση προϋποθέτει γνώση για να είναι αποτελεσματική. Έτσι τα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς δίνουν το στίγμα στους αρμόδιους φορείς για τις προτεραιότητες από τις οποίες πρέπει να ξεκινήσει οποιαδήποτε σχετική δράση.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ