Γαλλία-COP21: Δεν υπάρχει «planet B»

Με τον Φρανσουά Ολάντ επί της υποδοχής στο πλάι του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ξεκίνησε η διάσκεψη για το κλίμα που διεξάγεται κοντά στο Παρίσι με τη συμμετοχή, περισσότερων από 150 ξένων ηγετών.

Η 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές (COP 21) διεξάγεται στο Μπουρζέ βόρεια του Παρισιού, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Λίγο μετά την επίσημη έναρξη της COP 21, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και στη συνέχεια ο γάλλος πρόεδρος θα πάρει τον λόγο στις 12:30 ώρα Ελλάδας.

Ο Φρανσουά Ολάντ είχε υπογραμμίσει έναν χρόνο νωρίτερα τη βούλησή του να «αφήσει το ίχνος του» στην ιστορία αποσπώντας στο τέλος αυτής της διάσκεψης μια «ιστορική συμφωνία για το κλίμα» που θα είναι τόσο «δεσμευτική» όσο και «οικουμενική».

Όπως πολλοί άλλοι ηγέτες, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους θα επωφεληθεί από τη διάσκεψη προκειμένου να έχει έναν αριθμό διμερών συναντήσεων στο περιθώριο της συνόδου.

Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Θα συμπροεδρεύσει σε διάφορα στρογγυλά τραπέζια. Το απόγευμα θα καθίσει δίπλα στον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπιλ Γκέιτς για μια «Αποστολή Καινοτομία» που αποσκοπεί να «αυξήσει σημαντικά» τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια.

Αργότερα, θα εγκαινιάσει την εκστρατεία του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι για μία «Διεθνή Ηλιακή Συμμαχία», προτού συμμετάσχει  σε πάνελ για την τιμή του άνθρακα με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ