UNICEF: Πακέτο βοήθειας για παιδιά της Συρίας

Πακέτο βοήθειας για 2,6 εκατομμύρια παιδιά της Συρίας, που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή θα παράσχει η UNICEF.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έμφαση θα δοθεί στα παιδιά που έχουν πληγεί περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των εκτοπισμένων και όσων ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές, ή σε άτυπους καταυλισμούς με σκηνές.

Στο εσωτερικό της Συρίας, οι απαραίτητες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να παράσχουν υποστήριξη σε παιδιά ενόψει του χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων και των διανομών ρούχων, κουβερτών και θερμαντικών συστημάτων, εκτός από τη διανομή των κουπονιών -που επιτρέπουν στις οικογένειες να καλύψουν τις δικές τους χειμερινές ανάγκες.

Επιπλέον, θα προσεγγιστούν παιδιά, μέσω των πρωτοβουλιών διασυνοριακής συνεργασίας από την Τουρκία και την Ιορδανία. Η οικονομική υποστήριξη και τα κουπόνια αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της ανταπόκρισης της UNICEF ενόψει του χειμώνα στην Τουρκία, το Λίβανο, το Ιράκ και την Ιορδανία.

Η υποστήριξη αυτή, έρχεται επιπρόσθετα με τα εν εξελίξει προγράμματα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της προστασίας που συνεχίζουν προσεγγίζουν τα εκατομμύρια των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ξεκίνησε κι ένα πρόγραμμα για την παροχή βοήθειας με κουπόνια για οικογένειες με παιδιά έως 15 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ