GREEN ANGELS: Πρώτη κοινή συνάντηση εργασίας

Οι GREEN ANGELS, η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, την πρώτη τους κοινή Συνάντηση Εργασίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου). Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, τόσο για το πολυσχιδές Έργο που έχει επιτελέσει η Κοινότητα από την σύστασή της όσο και επί των νέων εγχειρημάτων και καινοτόμων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αποσκοπώντας στην δημιουργία πολλαπλασιαστικών ωφελειών για το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις με πράσινο προσανατολισμό.

Την Εκδήλωση την οποία τίμησαν με τη συμμετοχή τους Μέλη της Κοινότητας καθώς και ηγετικές Εταιρείες της αγοράς, προλόγισαν οι κ. Θεοφάνης Ξουλεής και Δρ. Ανδρέας Τυράκης, General Community Managers της κοινότητας GREEN ANGELS, οι οποίοι παρουσίασαν τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2015 καθώς και τον Σχεδιασμό των Δράσεων της Κοινότητας για το 2016.

Τη σκυτάλη έλαβε ο Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Επίκουρος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Επιστημονικός Υπεύθυνος των GREEN ANGELS, παρουσιάζοντας  το Πρόγραμμα Εκτίμησης Περιβαλλοντικής Επίδοσης HAPI-E (Holistic Assessment Performance in Environment) που αποτελεί τη βασική μεθοδολογία διεξαγωγής περιβαλλοντικών αποτιμήσεων για τους GREEN ANGELS.

Εν συνεχεία, ακολούθησε παρουσίαση από τον κ. Λεωνίδα Σωμάκο, Senior Project Manager,  αναφορικά με τις υπηρεσίες υποστήριξης της κοινότητας για την υποβολή καινοτόμων προτάσεων σε προγράμματα όπως το Horizon 2020 και το ΕΣΠΑ 2014-2020, που αποτελούν σημαντικά  εργαλεία  χρηματοδότησης.

Τα οφέλη αλληλεπίδρασης, Μελών και Φορέων, με την πλούσια διαδικτυακή δραστηριοποίηση των GREEN ANGELS στα Social Media και τα λοιπά ψηφιακά εργαλεία επικοινωνίας παρουσίασε η κα Φρατζέσκα Σιδερή, Communications & Press Office Manager.

Ακολούθως, η κα Άννα Ξουλεή, Υπεύθυνη Marketing και Δημοσίων Σχέσεων και ο κ. Νίκος Κιούσης, Operations Manager, παρουσίασαν τις Πράσινες Δράσεις τις οποίες έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς η κοινότητα των GREEN ANGELS στα πλαίσια του οράματός της να πρωτοστατήσει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τις μελλοντικές Δράσεις που προγραμματίζονται για την καινούρια χρονιά σε συνεργασία με σχολεία, δήμους, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

Εν κατακλείδι, ο Δρ. Ανδρέας Τυράκης παρουσίασε την νέα πρωτοποριακή  Διαδικτυακή Πλατφόρμα Επικοινωνίας μεταξύ GREEN ANGELS Μελών και Πολιτών μέσω της mobile εφαρμογής των GREEN ANGELS που θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε συνεργασία με την UPCOM.

Η Συνάντηση Εργασίας των GREEN ANGELS ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις εταιρειών-μελών και με ενημέρωση για την καθιέρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας από τους  κ. Θεοφάνη Ξουλεή και  Δρ. Ανδρέα Τυράκη οι οποίοι δήλωσαν: «Η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας αποτελεί την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που πρόκειται στο εξής  να πραγματοποιούνται σε τετράμηνη βάση και σκοπο θα εχουν την ενισχυση της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών- μελών, την ανταλλαγή απόψεων και βεβαιως την ενεργο συμμετοχή όλων των εταιρειών στα δρωμενα της κοινότητας. Στοχος μας  είναι να μοιραστούμε την τεχνογνωσια, τα εργαλεια, τις τεχνολογιες και τα επικοινωνιακα μέσα των GREEN ANGELS, παραμένοντας προσηλωμένοι στο μεγάλο όραμα της κοινότητας για την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ελλάδας».

Η δραστηριοποίηση των GREEN ANGELS συνεχίζεται δυναμικά στο πλαίσιο ενεργοποίησης των εταιρειών-μελών,  διεύρυνσης της κοινότητας, ενημέρωσης των πολιτών και διαμόρφωσης πρωτοβουλιών που θα ενώσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μέσα από τον προγραμματικό άξονα της κοινότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ