«Ταξίδι στην Πόλη του Μέλλοντος»

Περισσότεροι από 3.500 μαθητές και 70 εκπαιδευτικοί από 63 σχολεία στην Αττική και την Αχαΐα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Ταξίδι στην Πόλη του Μέλλοντος», που υποστήριξε η Frigoglass.

Το πρωτότυπο εργαστήριο, που υλοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς τη σχολική χρονιά 2011-12 και στήριξε η Frigoglass στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρίας, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους αναφορικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τη συνειδητοποίηση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ο καθένας ξεχωριστά για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Οι μαθητές μέσα από το παιχνίδι ήρθαν σε επαφή με τις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, όπως συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης, κλήθηκαν να διαχωρίσουν τις ανάγκες από τις επιθυμίες και να επανεξετάσουν το σύγχρονο τρόπο ζωής καθώς και τους μηχανισμούς μέσω των οποίων οι καταναλωτές πείθονται να εκτιμούν το περιττό ως αναγκαίο.

Παράλληλα, 70 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν σεμινάρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν σε βάθος και να είναι σε θέση να μεταδώσουν  στους μαθητές την ουσία της αειφόρου ανάπτυξης.

Η κυρία Βένια Ζαφόλια, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ της Frigoglass, δήλωσε σχετικά: «Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κύριο άξονα της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Frigoglass στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η υλοποίηση του προγράμματος αυτού.  Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε το έργο του WWF Ελλάς και που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στις εκπαιδεύσεις και να συνεισφέρουμε ενεργά. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο με αντίστοιχες  ενέργειες όσο και με την ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον, όπως η σειρά Ecocool».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ