Αρχιπέλαγος: Παρών σε συνάντηση της ΕΕ για την Αλιεία

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη μία διήμερη συντονιστική συνάντηση ανάμεσα σε εκπρόσωπους 33 μη-κυβερνητικών φορέων από κάθε γωνιά της Ευρώπης οι οποίοι συμμετέχουν στα 7 Περιφερειακά Γνωμοδοτικά Συμβούλια της ΕΕ για την αλιεία.

Τα Συμβούλια αυτά είναι ο μηχανισμός της ΕΕ που εξασφαλίζει ότι τόσο οι φορείς των αλιέων, όσο και οι εξειδικευμένοι στην αλιεία φορείς της κοινωνίας των πολιτών συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά και στο διάλογο για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ) στις διάφορες θαλάσσιες περιοχές της Ευρώπης.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” συμμετέχει στο Περιφερειακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για την Αλιεία στη Μεσόγειο (MEDAC), ως το μοναδικό μέλος του Συμβουλίου από την Ελλάδα που εκπροσωπεί την κοινωνία των πολιτών με στόχο την άμυνα των θαλασσών, ενώ τα άλλα μέλη Συμβουλίου από την Ελλάδα είναι εκπρόσωποι του φορέα της μέσης (βιομηχανικής) αλιείας, καθώς και του σχετικού συνδικαλιστικού οργάνου των αλιέων.

Στόχος του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος είναι να δοθεί ένα τέλος στην καταλήστευση των θαλασσών μας. Για το σκοπό αυτό, συνδυάζουμε την άσκηση πίεσης στις αρμόδιες ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές, με τη συλλογή στοιχείων για τα περιστατικά παράνομης αλιείας από το «Αλιευτικό Παρατηρητήριο του Αρχιπελάγους» – ένα πανελλαδικό δίκτυο πολιτών που απαρτίζεται τόσο από ψαράδες, όσο και από άλλους ενεργούς πολίτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και αρχές. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις δυναμικές αντιδράσεις του Αρχιπελάγους, όπου αυτές είναι απαραίτητες, στοχεύουν στο να συμβάλλουμε στην άμυνα και την προστασία των θαλασσών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here