Mondelēz International: Το πρωτοποριακό Cocoa Life

Αξιοποιώντας τη θέση της ως η μεγαλύτερη εταιρεία snacking παγκοσμίως, η Mondelēz International εστιάζει σε στόχους που έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, οι οποίοι παράλληλα βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της παραγωγής και προσφέρουν το έναυσμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς αξιοποιούν τους παγκόσμιους πόρους και το δίκτυο συνεργατών για να προωθήσουν σημαντικές αλλαγές.

Η Mondelēz International ξεκίνησε το 2012 το πρόγραμμα Cocoa Life και επέκτεινε τις δράσεις του, καταφέρνοντας ως το τέλος του 2015 να ενδυναμώσει 76.700 παραγωγούς κακάο σε έξι βασικές περιοχές (Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Ινδονησία, Ινδία, Δομινικανή Δημοκρατία, και Βραζιλία), ενώ υποστηρίζει και τη βιώσιμη διάθεσή του.

Από το 2009, οι παραγωγοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Cocoa Life στην Γκάνα, τριπλασίασαν τα εισοδήματά τους, ενώ η παραγωγή σε κακάο αυξήθηκε κατά 37 τοις εκατό.

Το πρόγραμμα Cocoa Life είναι πρωτοποριακό, καθώς δημιουργεί συνεργασίες μεταξύ των τοπικών παραγωγών, προμηθευτών, συνεργατών, κοινοτήτων και διεθνών φορέων, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και εξασφαλίζοντας τη συντονισμένη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων, καθώς και την αξιολόγηση των σχετικών δεικτών. Απώτερος σκοπός, η δημιουργία βιώσιμων συνθηκών παραγωγής κακάο, που λαμβάνει υπόψη βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης, ανάπτυξης και ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών και παραγωγών. Σήμερα, το 21% του κακάο που χρησιμοποιεί η Mondelēz προέρχεται από βιώσιμες πηγές. Το πρόγραμμα Cocoa Life είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας που ως το 2022 θα επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζοντας πάνω από 200.000 παραγωγούς κακάο.

Το πρόγραμμα Cocoa Life αποτελεί μέρος των δράσεων Call For Well-being της Mondelēz International που επικεντρώνονται σε τέσσερις περιοχές κρίσιμες για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα του πλανήτη μας και όπου η εταιρεία μπορεί να έχει σημαντική επιρροή: Βιωσιμότητα, Ευημερία (Well-being), Συνεργασία με τις Κοινότητες και Ασφάλεια.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις στο
www.cocoalife.org.

 

Σχετικά με τη Mondelēz International

Η Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) είναι μια παγκόσμια ισχυρή επωνυμία στον τομέα των snacks με κύκλο εργασιών περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Δημιουργώντας απολαυστικές στιγμές χαράς σε 165 χώρες, η Mondelēz International είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στη σοκολάτα, τα μπισκότα, τις τσίκλες, τις καραμέλες και τα ροφήματα σε σκόνη, με επώνυμα προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως η Cadbury, οι σοκολάτες Cadbury Dairy Milk και Milka, τα μπισκότα LU, Nabisco και Oreo, τα ροφήματα σε σκόνη Tang και η τσίκλα Trident. Η Mondelēz International είναι περήφανη για τη συμμετοχή της στους δείκτες Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 και Dow Jones Sustainability.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mondelezinternational.com ή στο Twitter www.twitter.com/MDLZ.

 

Αναδημοσίευση από το Τεύχος 54 του CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ