Intersport: 5 χρόνια «Φτάνει στα άκρα» για τα παιδιά

Πέντε χρόνια προσφοράς προς τους μαθητές απομακρυσμένων και ακριτικών δημόσιων δημοτικών σχολείων της ελληνικής περιφέρειας συμπλήρωσε το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Φτάνουμε στα  Άκρα» της εταιρείας Intersport του ομίλου Fourlis.

Μέσα στο διάστημα των πέντε ετών, η Intersport έχει επισκεφτεί συνολικά 136 δημόσια δημοτικά σχολεία σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Κρήτη,  Ήπειρο, Κέρκυρα, Θράκη και Πελοπόννησο και έχει χαρίσει χαμόγελα σε περίπου 15.000 παιδιά, προσφέροντάς τους δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Παντού, όπου έχει βρεθεί η κινητή μονάδα της Intersport, έχει συναντήσει τη συγκινητική ανταπόκριση όχι μόνο των μαθητών αλλά και των γονέων, των δασκάλων και των διευθυντών των σχολείων.

Έχοντας παγιωμένη αντίληψη για τον κοινωνικό ρόλο της επιχειρηματικότητας από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας τους στην ελληνική αγορά, ο  Όμιλος Fourlis και η Intersport ανέπτυξαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην αρχή της κρίσης, γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες των δημόσιων σχολείων -ειδικά στην ακριτική Ελλάδα- θα αυξάνονταν κατακόρυφα. Στόχος της Intersport ήταν -και παραμένει- να συμβάλλει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην κάλυψη της ανάγκης μαθητών που φοιτούν σε απομακρυσμένα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας, για πρόσβαση στην αθλητική παιδεία.

Άλλωστε, η ενέργεια «Φτάνουμε στα  Άκρα» είναι μια πρωτοβουλία που υπηρετεί την ευρύτερη αποστολή της Intersport να εμφυσήσει τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού σε μικρά παιδιά και να τα βοηθήσει να εξελιχθούν σε ενήλικες με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, εκπαιδευμένους τόσο σε νίκες όσο και σε ήττες, καθώς και στη σημασία του ομαδικού πνεύματος. Γι’ αυτό και την κινητή μονάδα της Intersport συνοδεύουν αθλητές-μέλη τοπικών συλλόγων και σωματείων, oι οποίοι ενημερώνουν τα παιδιά για τη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής, μεταλαμπαδεύοντάς τους ταυτόχρονα τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι».

 

Λήδα Φουρλή, Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Fourlis

«Είμαστε περήφανοι που το πρόγραμμά μας «Φτάνουμε στα  Άκρα» συμπλήρωσε πέντε χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο πλευρό μικρών παιδιών που ζουν σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Τα χαμόγελά τους μας δίνουν μεγάλη χαρά και τη δύναμη να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να έρθουν κοντά στα ιδεώδη του αθλητισμού.  Όλοι εμείς στον όμιλο Fourlis δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά και τις τοπικές κοινωνίες, με στόχο τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για όλους».

 

Αναδημοσίευση από το Τεύχος 54 του CSR Review.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ