Στο Μουσείο της Ακρόπολης το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στις 18 Απριλίου, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε την απόκτηση σε δημοπρασία του Ασημένιου Κυπέλλου που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, στην Αθήνα. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από την άμεση δημόσια δέσμευση του Ιδρύματος να καταστήσει το Κύπελλο προσβάσιμο σε όλους, εκθέτοντάς το μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015. Σύμφωνα με την αρχική πρόθεσή του να προχωρήσει στην άμεση δημόσια έκθεση του Κυπέλλου, το Ίδρυμα ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης σειράς πιθανών προσωρινών εκθεσιακών χώρων σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα προχώρησε σε μία σειρά επισκέψεων σε πολιτιστικούς οργανισμούς ανά την Ελλάδα, προκειμένου να εντοπιστούν οι χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το Κύπελλο προσωρινά. Η ασφαλής έκθεση του Κυπέλλου και η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτό για το ευρύ κοινό αποτέλεσαν τα βασικά κριτήρια επιλογής πιθανών χώρων προς αξιολόγηση.

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2012 και για ένα έτος, το Κύπελλο θα εκτίθεται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, προσφέροντας την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες του από όλο τον κόσμο, αλλά και στο πλήθος των μαθητών που το επισκέπτονται καθημερινά, να δουν το ιστορικό Κύπελλο από κοντά και να μάθουν για την ιστορία και τον συμβολισμό του. Το Κύπελλο θα συνοδεύει ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης του Κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν το 2015.

Από το 2015 και έπειτα, το Κύπελλο θα εκτίθεται μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα παραχωρηθεί ως δωρεά από το Ίδρυμα στο Ελληνικό Δημόσιο και θα είναι ανοιχτό και δωρεάν προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κυπέλλο,παρακαλούμε επισκεφθείτε:
www.snf.org/EL/index.php?ID=news_EL&Rec_ID=5214

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ