26 εταιρείες βραβεύθηκαν στα HR Excellence Awards

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των στελεχών από το χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στην τελετή απονομής της τρίτης διοργάνωσης των HR Excellence Awards, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Μαρτίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

«Δεν θα μπορούσα να σας καλωσορίσω αγνοώντας τη σκληρή πραγματικότητα και τα τραγικά συμβάντα που συγκλονίζουν καθημερινά τον κόσμο που ζούμε σήμερα. Κάποτε ρωτούσαμε “γίνεται ο κόσμος καλύτερος;” τώρα αναρωτιέμαι γιατί γίνεται ο κόσμος χειρότερος, πόση ευθύνη αναλογεί στον καθένα από εμάς;». Με τα λόγια αυτά η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ, κ. Μαίρη Γεωργιάδου, υποδέχτηκε τους παρισταμένους στην τελετή απονομής. Και συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων, «Η κοινότητα του HR συνεχίζει να αγκαλιάζει και να ενθαρρύνει τα HR Excellence Awards. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΕΙΜΑΔ είναι εντυπωσιακή και οι εμπειρίες που αποκομίζουμε πολύτιμες και πολυδιάστατες. Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να πιστεύουν στον άνθρωπο, στην αξία και τις δυνατότητές του και επενδύουν σε αυτόν σαν τον μοναδικό και καθοριστικό μοχλό ανάκαμψης και επίλυσης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν για την επιβίωσή τους. Αυτό μας δίνει δύναμη και ενισχύει την πεποίθησή μας ότι έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε τον θεσμό των βραβείων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και το πλαίσιο, αναζητώντας την ΑΡΙΣΤΕΙΑ μέσα από το εξαιρετικό και δίνοντας στο HR την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά».

Τα βραβεία απένειμαν ο κ. Νίκος Μπιλίρης, Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, πρώην πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και Μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, η κ. Ρένα Μπαρδάνη, Διευθύντρια του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ, ο κ. Ξενοφών Πετρόπουλος, Group Communication manager του ΣΕΤΕ και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των HREA, κ. Γιώργος Κατσουράνης και Αλέξανδρος Τζαδήμας. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε απ τη δημοσιογράφο κ. Ειρήνη Νικολοπούλου.

Οι υποψηφιότητες για τα HR Excellence Awards 2016 περιελάμβαναν προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν ή ολοκληρώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίσθηκαν και τα βραβεία που απέσπασαν οι επιχειρήσεις ενσωματώνονται σε τρεις ενότητες, σύμφωνα με τα παρακάτω:

1η Ενότητα: Συστήματα & Πρακτικές Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

  • Στελέχωση, ένταξη και ενσωμάτωση (Recruitment/sourcing, onboarding and assimilation): Χάλκινο Βραβείο στις εταιρίες Media Saturn, Παπαστράτος, Retail World ΑΕ (Public) και Teleperformance Hellas ΑΕ. Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στην Powerhealth Hellas ΑΕΒΕ.
  • Εκπαίδευση και Ανάπτυξη (Training and Development): Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο πρόγραμμα Future Leaders και στον Ελληνικό Σύνδεσμο Coaching. Χάλκινο βραβείο στις εταιρίες Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Takeda Hellas. Αργυρό βραβείο παρέλαβε η Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες και Χρυσό βραβείο η Chiesi Hellas.
  • Διοίκηση της Απόδοσης – Κουλτούρα Υψηλής Απόδοσης (Performance Management – High Performance Culture): Χάλκινο βραβείο στην Manifest Service και Χρυσό στην Printec Group.
  • Ολοκληρωμένα Συστήματα Αμοιβών, Παροχών και Κινήτρων (Total Reward Management): Αργυρό βραβείο στην Celestyal Cruises.
  • Τεχνολογία στο HR (HR Technology): Χάλκινο βραβείο στην ICAP Group και Χρυσό στην ICTS Ελλάς και στην Τράπεζα Πειραιώς.

2η Ενότητα: Οργανωσιακή Αλλαγή & Καινοτομία

  • Διαχείριση Οργανωσιακών Αλλαγών (Managing Change): Τιμητική διάκριση έλαβε η εταιρία Manifest Services, Χάλκινο βραβείο η Χρυσή Ευκαιρία και Αργυρό οι εταιρίες Celestyal Cruises και Κρι Κρι ΑΕΒΕ.
  • Επαναπροσδιορισμός κουλτούρας και εσωτερική επικοινωνία (Cultural change and Internal Communication): Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στις εταιρίες Γέφυρα ΑΕ, Retail World ΑΕ (Public) και Χρυσή Ευκαιρία. Χάλκινο βραβείο στην Kleemann και Αργυρό βραβείο στις εταιρίες Μινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων και στη Victus Network.
  • Ψυχολογικά υγιές εργασιακό περιβάλλον (Psychologically Healthy Working Environment): Αργυρό βραβείο στην Merck Sharp & Dohme.

3η Ενότητα: Ηγεσία και Αριστεία στο Ανθρώπινο Δυναμικό (Leadership and People Excellence)

Στο πλαίσιο της ενότητας αυτής, τιμητική διάκριση έλαβε η Μινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων. Χάλκινο βραβείο η Kleemann και Αργυρό οι εταιρίες Chiesi Hellas ΑΕΒΕ και Pepsico.

Χορηγός της τελετής απονομής ήταν η Edenred, χορηγοί επικοινωνίας τα έντυπα adbusiness, Re:CSR, CSRweek και το περιοδικό Manager. Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας ήταν τα advertising.gr, businessnews.gr, csrnews.gr, 4hr.gr και τηλεοπτικός χορηγός το SBC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here